Son Dakika Haberler

YILDIRIM VAKFIN’DAN YAYLIMLI KÖYÜNE 8 DERSLİKLİ OKUL

YILDIRIM VAKFIN’DAN YAYLIMLI KÖYÜNE 8 DERSLİKLİ OKUL
Okunma : 1.072 Kere okundu Yorum Yap

Yıldırım Eğitim Vakfı Başkanı hayırsever Abuzer Yıldırım, Tut ilçesine bağlı Yaylımlı Köyüne 8 derslikli modern bir ortaokul yaptırıyor. Tut Yaylımlı Köyünde yapılacak olan okulun protokolü Valilik Makamında imzalandı.

 

Aslen  Tut ilçemiz kaşlıca köylünden  olan mutahaffıs Hacı Abuzer Yıldırım ilçemizdeki birçok eserine bir yenisini ekliyor daha önce ilçemize 18 derslikli imam hatip lisesi,kuran kursı, taziye evi yapıp camimizin tadilatını yine ilçemize bağlı doğduğu köy olan kaşlıca köyüne taziye evi,kreş,sağlık evi, yapıp camisini tadilat yapan hayır sever büyüğümüz şimdi ise yaylımlı köyüne 8 derslikli bir okul yapmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hazır bulunduğu Valilik binasında sayın valimizle protokol imzaladı

Valilik Makamında gerçekleştirilen protokole Vali Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’la hayırsever Abuzer Yıldırım katıldı.

 

Adıyaman’da toplumun ihtiyaç duyduğu birçok hayra vesile olan Yıldırım Vakfı Başkanı hayırsever Abuzer Yıldırım’a teşekkür eden Vali Abdullah Erin, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni bir bilim ve irfan yuvası kazandırmak için Tut İlçemize bağlı Yaylımlı Köyüne yeni bir ortaokul yaptıracak hayırsever Abuzer beye çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın omuzlarında şekillenecektir. Bundan dolayı eğitime ve insana yapılan her yatırımı geleceğe yapılan önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Abuzer beyden Allah razı olsun. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Bugüne kadar ilimizde yaptırdığı Ağız ve Diş Hastanesi, Okul, Cami, Sağlık Ocağı ve Taziye Evi gibi birçok önemli hayırlara vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlama ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına Abuzer beyin yaptıracağı okulun açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.

 

Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyüne yapılacak 8 derslikli Ortaokulun önümüzdeki günlerde temelinin atılarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde hizmete sunulması öngörülüyor.