Son Dakika Haberler

2011 YEDİĞİN HURMALAR 2024 DE TIRMALAR,

2011 YEDİĞİN HURMALAR 2024 DE TIRMALAR,
Okunma : 109 Kere okundu Yorum Yap

Besni  için ,memleket için bu yazıyı siz hemşehrilerime  aktarmak suskunluğumu bozmak  farz oldu.

İşte size bir Hikaye anlatıyorum bu hikaye vizyonsuzluk ve aidiyet duyguları ile ilgili içinden istediğiniz uygun gördüğünüz kişiye düşünebilirsiniz.

Besni için ….

31 Mart Seçimlerinde Memleketimiz için en uygun Aday…

Şimdi biraz geçmişe dönersek 2002 de  Ak Parti geldi.. Besni her zaman 1 Milletvekili ve çok sayıda Belediye Başkanı verdi.2002 den 2024 e Besni’de günlük işler dışında hiçbir şey değişmedi.Deprem olmasaydı bile ekonomisi bozuk , istihdamı olmayan devamlı göç veren bir ilçe ..

Siyasilerin iktidar gücünü kullanarak memleketimize yaptığı hizmet maalesef yok..Yapmaları gereken en önemli konu göçü engellemek , iş istihdamı yaratmak yani ekonomiye katkı sağlayarak , memlekete bir çivi çakmaktı.

Besni Halkı siyasilerine gereken hürmeti tam layıkı ile yaptı.Eksiksiz….

Bir el Besni’ye el atmasaydı memleketimiz inanın belde haline gelirdi Kahta nüfus ve ekonomik gelişmede bizi epey solladı biz ileride iken geri düştük okuyan ,ticaret yapan insanlarımıza destek olmadık  kaçırdık.

Yurtlar ,sağlık ocakları, camiler , Taziye evleri , Üniversite ,Konutlar  yaptılar birçok ihtiyaç sahiplerine sahip çıktılar.Siyasilerin yapamadıklarını yaptılar çalıştılar emek verdiler para harcadılar memleketimize övünmeden gizli bir şekilde ,Kısaca Besni’ye sahip çıktılar.

İyi ki varsınız Erdemoğlu ailesi…

Bugüne gelirsek Deprem görmüş bir sürü insanını kaybetmiş , her tarafı yıkık dökük ekonomisi bozuk bir besni var veseçim zamanı  besni’li adaylar var.

Seçimde başarı gösterecek İlk 3 parti adaylarına şöyle bir bakarsak ;

Vakkas acar ; Vizyonu ve çevresi olan biri ,Halkın içinden gelmiş biri..Başkanımı severim ama iktidarın Ak Parti olduğu bir yerde Chp nin Belediyeyi  alması bir ilçe için  hele deprem görmüş bir ilçe için 5 yıl kayıp demektir Özünde çalışkandır başkanım ama müsaade etmezler başkanım sana…Çalıştırmazlar seni..

İsmail sümer ; Yıllardır ziraat odası başkanı , tabanı ve tavanı bellidir. Ak Parti İlçe başkanı olmasına rağmen Ak Parti demek ki yetersiz görmüş ve başkan adayı yapmamıştır.Bu kurmuş olduğu ilişkiler ve ileriyi görme meselesidir görememiştir.  Misyonu çiftçilerdir ama sonradan Ak Partili olmasına karşı pek başarılı olamamıştır. Üstteki varsayım onu içinde geçerlidir.

Mübarek Ramazan ayında hurma yerken bile dikkat etmelidir insan …

Reşit Alkan ; Şu an adaylar içerisinde bence en iyisi en ideali neden mi ? Erdemoğlu ailesi ile yakın akraba faydası olur,Hali hazır milletvekili ile uyumlu çalışıyor, yıllardır dışarıda ticaret yaptığı için bir vizyonu ve çevresi var İktidar partisinin adayı her kapıyı çalabilir Ankara’da çok verimli olabilir.İlk işi de memleketin deprem yaralarını sarmak ve istihdama yönelmektir.Bunun için Organize sanayilerine önem vermek yatırımcıları memlekete davet etmek olmalıdır.İktidar Partisinin gücü ve yanında Erdemoğlu ailesi memleketimize güç verecektir.

Bunlardan yola çıkarak 5 yıl daha Besnimi yaralı durumda bırakmak her yetişdirdiği insanın boynunu büker.

Bu saatten sonra memleketimize faydalı eserler / projeler yapmak çok çalışmak boynumuzun borcudur.Bu şekilde düşünen herkesin mutlaka bir katkısı olacaktır.

Mesele memleket meselesidir….

Saygılarımla,

Burak GELİR

Besni’li…