Son Dakika Haberler

SİZCE! BİR OLMANIN VAKTİ GELMEDİ Mİ?

SİZCE! BİR OLMANIN VAKTİ GELMEDİ Mİ?
Okunma : 2.827 Kere okundu Yorum Yap

Yüce Allah, (21/ENBİYÂ-92): Doğrusu bu sizin ümmetiniz (tevhid dini olan müslümanlık), bir tek ümmettir (bir tek din olarak sizin dininizdir). Ben de sizin Rabbinizim. O halde bana kulluk edin. Resulullah (s.a.s.) de bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: “Mü’minlerin, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine acımadaki örnekleri adeta bir beden örneğidir. Onun bir organı rahatsız olduğunda diğer organları da uykusuzluk ve ateşle ona katılır.”

Burada Müslümanların ümmet olarak bütünlüğüne, birliğine dikkat çekilmekte, her zaman birbirleriyle dayanışma içinde olmaları gerektiği vurgulanmaktadır.

Zaten sömürgeci güçlerin Müslümanlar üzerinde dünyevi üstünlük sağlamaları ve onları siyâsi yönden hâkimiyet altına almaları da bu şuurun yani ümmet şuurunun zayıflatılmasından sonra olmuştur.

Bu konuda en etkili akımın da kavmiyetçilik akımı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bu konuda şimdiye kadar çok şey söylenip yazıldığından fazla kelime sarf etme gereği duymuyorum.

Ancak: “Yiğit düştüğü yerden kalkar” atasözünde vurgulanan gerçeği dile getirerek Müslümanların yeniden üstünlük sağlamalarının, siyâsi otoritelerini oluşturmalarının ancak yeniden ümmet şuuruna, dayanışma ve güç birliği anlayışına kavuşmalarıyla mümkün olabileceğine dikkat çekmek istiyorum.

Bugün Müslümanların en azından birbirlerini tanıma, aralarında daha sıkı bağlar kurma ve evrensel İslâmi düşünceyi yaygınlaştırma çabaları içine girmeleri ümmet şuurunun yeniden canlanmaya başladığını göstermektedir.

Bunun yanı sıra baskı ve zulüm altındaki Müslümanlara maddi ve manevi yönden yardımcı olma ihtiyacı da bu şuurdan kaynaklanmaktadır.

Fakat hiçbir zaman gelinen noktanın son nokta olduğunu düşünmemek sürekli ileriyi hedeflemek her gün bir adım daha ileri geçmeye çalışmak gerekir.

Ümmet coğrafyasına baktığımızda gördüğümüz fotoğrafın tek bir adı var “Acı”…

Kan, gözyaşı ve zulüm arşı titretiyor.

Ve üstelik Müslüman sayısı dünyada hiç bu kadar çok olmamışken…

Müslümanların, Kur’an ve sünnet çizgisinden ödün vermeleri ve kendilerine yüklenen sorumluluklarda gerekeni yapmamaları nedeniyle bu fotoğrafın rengi değişmeyecektir.

Bakınız zulüm gören Müslümanlar, ölen Müslüman ama ne hikmetse TERÖRİST Olarak gösterilen de Müslümanlar.

Çünkü biz Müslümanlar olarak bir ümmet olamaz isek bizleri Anadolu’da ve Ortadoğu’da istemeyen güçler bize her türlü yakıştırmayı yapacak ve zulümlerine devam edecektir.

Şimdi siz diyeceksiniz ki bu dediklerim çok zor zaman alır vs. ama şunu unutmamalıyız bizler SEFER’DEN sorumluyuz TAKDİR şüphesiz ki ALLAH’ındır.

OLİMPOS dağının çocukları hiçbir zaman HİRA dağının çocuklarını kabul etmeyecekken biz neden ÜMMET olmayalım diye kendimizi sorgulamalıyız.

“Yeniden büyük güçlü Türkiye” için Gün bir olmak ve ELİF gibi dik durma vaktidir.