Son Dakika Haberler

ADIYAMAN ‘DAN AK PARTİ’YE SERT UYARI

ADIYAMAN ‘DAN AK PARTİ’YE SERT UYARI
Okunma : 192 Kere okundu Yorum Yap

 

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nde Adıyamanlılar, AK Parti’ye çok büyük bir mesaj vererek gidişatın iyi olmadığını gösterdi.

CHP, 1989’da Şevket Gürsoy’un seçimleri kazanmasından 35 yıl sonra büyük bir devrim gerçekleştirerek Abdurrahman Tutdere ile Belediye Başkanlığını yeniden kazandı.

Adıyaman, 14 Ağustos 2001’de kurulduktan sonra her seçimde AK Parti’nin kalesi olmuş girdiği genel seçimlerde 5 vekilin hep 4’ünü çıkardığı gibi belediye seçimlerinde ise her zaman farklı bir şekilde AK Parti adayları kazanmıştı.

35 yıl sonra CHP’nin Adıyaman’da kazanması hem de 23 bin gibi fark atması ülke gündeminde yer aldı. X (Twitter) sosyal medya hesabında Trend Topic listesine girdi ve en fazla konuşulan konular arasında Adıyaman birinci sırada yer aldı.

AK Parti’de kimsenin beklemediği bu sonuç uzun süre Adıyaman gündeminde yer alacaktı.

Çıkan bu tablo karşısında en az sorumlu olan Ziya Polat’tır.
Fatura, parti yönetimine, milletvekillerine ve oturduğu koltuklarda vatandaşa kan kusturan liyakatsiz bürokratlara kesilecek. Ziya Polat, parti yönetiminden, belediyeden ve bazı milletvekillerinden gerekli desteği alamadığı gibi daha çok zarar gördü.

Bazı milletvekilleri dostlar pazarda görsün misali görünüp birkaç resim sonrası ortadan kayıp oldular. İlk günden beri Ziya Polat ismine karşı olan bazı milletvekilleri, bu tutumlarını sahada da devam ettirdi.
Burada ki amaç; “Bu Ziya Polat’la kazanamayız, size söylemedik mi? Bakın haklı çıktık.” sözünü ifade etmek için çalışmadılar.

Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve ekibinin Ziya Polat ismi açıklandıktan sonra gardı düştü. Yeterli hizmeti alamayan vatandaşlar da buna tepki gösterdi. Özellikle uzun süren su kesintileri ciddi sıkıntılar oluşturdu.

Milletvekili Resul Kurt ve Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ilçeler ve beldelerdeki ziyaretlerin onda birini Adıyaman merkezde göstermediler. AK Parti il, ilçe teşkilatının gerekli desteği adaylarına sunmadıkları gün gibi aşikar.

Yalnız bırakılan Ziya Polat, tek başına sağlıklı bir propaganda süreci yürütemedi. Parti teşkilatları, milletvekilleri, belediye tarafından yalnız bırakılan Ziya Polat, ciddi manada hatalar yaptı. Örneğin Fatih Erbakan ve deprem konusundaki yorumları seçmende büyük rahatsızlık yarattı.

Sabahın ilk ışığında sahaya çıkan bazı partili yöneticiler tanımadığı ailelerden oy isterken kendi akrabalarından bırak oy istemeyi onlara selamı bile çok gördüler. Bu aileler ise tepki olarak CHP adayına oy verdi.

AK Parti’nin belediye meclis üyesi aday listesi de kamuoyundan oldukça tepki aldı. Yerle bir olmuş Adıyaman’ı ayağı kaldıracak bir liste olmadığı gibi tartışılan isimler Ziya Polat’ın tepki almasına neden oldu.
Listeyi kim, nasıl, hazırladı? Rakibine “Bizim listeyi hazırla” desen sana bu kadar zarar verecek bir liste yapmazlardı.

– “Her şeyi biz biliriz diyeler ilk seçimde siyaset tarihinden silinir”

Adıyaman, AK Parti’den hak ettiği karşılığı alamasa da her zaman en büyük desteği vermiştir.
Bu seçimde, “Destek yok buraya kadar!” diyerek çok net bir mesaj verdi. Bu mesajı alan alır almazlarsa ilk genel seçimlerde birçok örneği gibi siyasi mefta olarak tarihte yer alır.

Deprem sürecinde Hükümet ve Belediye çok eleştirildi, halk yalnız bırakıldı. “Sahipsiz Adıyaman” anlayışı halkta hâkim oldu. Hükümet yaraları sarmada istenilen düzeyde olmadı.
Kibir abideleri, kendilerini kaf dağında görenler, “Her şeyi biz biliriz” diyeler bu mesaj sonrasında hala kendilerini vazgeçilmez olarak görürlerse ilk seçimde siyaset tarihinden silinir.

Depremin yanı sıra işsizlik, ekonomik sıkıntılar alım gücü düşmesi, emeklilerin feryadı ve liyakatsiz kadrolaşmaların da başını çektiği sorunlar AK Parti’yi bu noktaya taşıdı.

Yerle bir olmuş Adıyaman’da Belediye Başkanlığını kazanan Abdurrahman Tutdere çok büyük değişime imza attı. İşi oldukça zor, yerle bir olmuş memleketi ayağı kaldırma konusunda halkın beklentisi çok çok büyük.

Vatandaş sonuçlarla birlikte Tutdere’ye büyük bir kredi verdi. Bütün seçmelerden büyük bir destek aldı. Adıyaman’ın ayağa kaldırılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanlarının seçim öncesi destek sözü, vatandaşta heyecan yarattı bu heyecan sandığa yansıdı. Adıyamanlılar bu sözlerin gerçekleşmesini dört gözle bekliyor.

Oldukça zor bir zamanda Adıyaman Belediye Başkanlığını kazanan Abdurrahman Tutdere’yi tebrik ediyor ve başarılar diliyor, demokrasinin bayramı olan seçimlere renk katan tüm adaylara teşekkür ediyorum.

Kazananın hepimizin ortak değeri Adıyaman’ın olması dileklerimle..