Son Dakika Haberler

TUT’TA BULUNAN STK’LARDAN KUDÜS AÇIKLAMASI

TUT’TA BULUNAN STK’LARDAN KUDÜS AÇIKLAMASI
Okunma : 1.550 Kere okundu Yorum Yap

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Tut İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen Kudüs ile ilgili basın açıklamasına TÜGVA Tut İlçe Temsilciliği mensupları,AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Abdulkadir Gürbüz,MHP Tut İlçe Başkanı Hüseyin Gazi Yılmaz,İHH Tut Temsilcisi Hasan Arslan,Eğitim Bir-Sen Tut İlçe Temsilcisi Mehmet Mustafa Uyar,Diyanet-Sen Tut İlçe Temsilcisi Osman Dolma,Tut Gençlik Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükboğa,Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Işık,Abuzer Yıldırım İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Sakip Özsoy ve Tutlu vatandaşlar yer aldı.

Tüm STK’lar adına basın açıklamasını TÜGVA Tut İlçe Temsilcisi Abdulmecid Tural yaptı.

TÜGVA Tut İlçe Temsilcisi Tural;

“Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken; Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken; Arakan’da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TVlerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu “şımarık”lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz.

İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam’ı reel politik kaygılardan arınarak, amerikadan, israilden değil Allah’tan korkmaya ve O’na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.

İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz;

Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin mes’elelerine sağır, dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz?

Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların mes’elesi değil; tüm İslam âleminin namusudur.

Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz!

Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.

 Ey İman edenler!

Hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah (cc) yolunda mücadele etmekten, Hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir!

Bir gün ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz!

Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp siz Ey Müslümanlar Allah yolunda birleşiniz”dedi.

Basın açıklamasınin ardından diyanet personeli Abuzer kırmızı tarafından dua edilirek basın aciklamasi sona erdi

 

Fotoğraf:TÜGVA Tut İlçe Temsilciliği

Haber:tuthaber.com Haber Merkezi