Son Dakika Haberler

TUT’DA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KUTLANDI

TUT’DA İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ KUTLANDI
Okunma : 1.211 Kere okundu Yorum Yap

İstiklâl Marşı’mızın kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinin 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Abuzer Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Bin yıldır üzerinde hür olarak yaşadığımız bu cennet vatana kasteden düşmanlara karşı ecdadımızın destanlaşan bir mücadele verdiği, İstiklal Savaşımızı en güzel şekilde ifade eden ve milletimizin asil ruhunu yansıtan, devletimizin ve ulusumuzun bağımsızlığının sembolü olan İstiklâl Marşı’mızın kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinin 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı  Abuzer Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Saat 10.00’da başlayan törene Kaymakamımız Mehmet Aksu, İlçe Garnizon Komutanı J.Ütğm. Necip Kacar, Belediye Başkanı Cemal Avcı, diğer Protokol Üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayantörende öğrenciler tarafından şiirler okundu, video ve slayt gösterileri sergilendi.

Seyirciler tarafından büyük beğeniyle izlenen programın sonunda ilçemiz öğrencileri arasında düzenlenen İstiklâl Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.