Son Dakika Haberler

TUT’DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

TUT’DA 29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI
Okunma : 1.225 Kere okundu Yorum Yap

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçemiz de törenler düzenlendi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de mutluluk, coşku ve heyecan içinde kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28.10.2015 Çarşamba günü saat 13.00’da Atatürk büstüne çelenk sunma töreniyle başladı. Kaymakamlık bahçesindeki törene; Kaymakamımız Mehmet Aksu, İlçe Garnizon Komutanı J.Ütğm. Necip Kaçar, İlçe Belediye Başkan Cemal Avcı, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni kapsamında 29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 09:30’da Kaymakamımız Mehmet Aksu, makamında gerçekleşen tebrikât töreninde tebrikleri kabul etti.
Tebrikât töreninin ardından Kaymakamımız Mehmet Aksu ve diğer protokol üyeleri saat 10:30’da Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki Kutlama Törenine katıldılar.
Ş.P. Mahmut Kayan İlkokulu tarafından organize edilen kutlama töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamımız Mehmet Aksu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Törende ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı slayt sunumu yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okudu, oratoryo gösterimi yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İlçe Merkezi ve Köy Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakamımız, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından verildi.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından kutlama töreni sona erdi.