Son Dakika Haberler

TUT ZİRAAT ODASI BAŞKANI YENİDEN ÖZEN OLDU

TUT ZİRAAT ODASI BAŞKANI YENİDEN ÖZEN OLDU
Okunma : 1.457 Kere okundu Yorum Yap

Tut Ziraat Odası’nın başkanlık seçimi yapıldı.Tek adayın olduğu seçimde mevcut başkan Ahmet Özen yeniden Tut Ziraat Odası başkanı oldu.

Gerçekleştirilen seçimde 20 delege oy kullandı.Seçim sonrasında 14 meclis üyesi 7 yönetim kurulu üyesi belirlenerek seçim tamamlandı.

Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen yaptığı konuşmasında 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları paylaşarak yeni seçim döneminde de Tut ilçesi çiftçilerine daha iyi hizmet edeceğini söyledi.

 

Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen geçmiş dönemde yaptıkları çalışmalar hakkında ise detaylı bilgiler paylaştı;

“ÇİFTÇİLERİN DOSYALARINI HAZIRLADIK,TAKİP ETTİK”

Çiftçi dosyalarının hazırlanması,yapımı ve takibi odamız tarafından sağlandı.

“TUT’TA DUT PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİK”

İpekyolu Kalkınma Ajansına sunduğumuz Tut’ta Dut Tanıtımı Projesi’ni hayata geçirdik.Proje 3 ay sürdü.Projede ilçedeki bütün ürünler markalaştırılıp pekmez için coğrafi işaret alınıp tescillendi.Proje dahilinde fuar gezisi ve ürün tanıtımı,personel istihdamı ve ilçedeki çiftçilerimize 2 gün süren çiftçi eğitim programı düzenlendi.

“TEKNİK ELEMAN İLE SÖZLEŞME YAPTIK”

Tut Ziraat Odası olarak tarımsal yayın ve danışmanlık yapmak üzere bir teknik eleman ile sözleşme imzaladık.

“İLÇE ÜRÜNLERİ KORUMA ALTINA ALINIYOR PROJESİ’Nİ SUNDUK”

İlçe Ürünleri Koruma Altına Alınıyor Projesi’ni İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunduk.Yine Tut ilçesinde Eko File Uygulaması ile ilgili projemizi İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunduk.2013 yılında Tarım ve Kadın Projesi’ni SODES’e sunduk.

“TARIM DANIŞMANLARIYLA SÖZLEŞME İMZALADIK”

İlçemizde bulunan çiftçilere daha iyi hizmet verebilmek üzere 6 tarım danışmanı ile sözleşme imzalayarak çiftçilerimize destek çalışmalarında bulunmalarını sağladık.9 tarım danışmanı ile de 2014 yılında sözleşme imzaladık.

“İMALATHANE AÇIYORUZ”

Tut Ziraat Odası olarak Dut ve Pekmez İşleme İmalathanesi Projesi GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunuldu ve projemiz kabul edildi.En kısa zamanda bu imalathanemizi ilçemize kazandıracağız.