Son Dakika Haberler

TUT BELEDİYESİ’NİN MEZARLİK HASSASİYETİ

TUT BELEDİYESİ’NİN MEZARLİK HASSASİYETİ
Okunma : 1.119 Kere okundu Yorum Yap

 

Başkan Kılıç “Mezarlık huzur bulduğumuz alanlar olmalı”

Adıyaman’ın Tut ilçesinde, vatandaşın en acılı günlerinde sıkıntı yaşamaması, mezar ziyaretlerini huzur ve sükunet içinde yapabilmesi amacıyla belediye tarafından, mezarlık baştan sona bakımdan geçirildi, yolları ise parke kilit parke taşı ile döşendi. Başkan Mehmet Kılıç, “Mezarlığa gelen ilçe halkımız burada çile çekmemeli, bilakis huzur bulmalı. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tut Belediyesi, ilçe mezarlığın yollarını parke taşı ile döşeyerek, vatandaşın mezar ziyaretlerinde sıkıntı yaşamasının önüne geçti. Daha önce araçların girmekte zorlandığı yollar genişletildi. Özellikle yaz aylarında toz ve kış aylarında çamur oluşmasına neden olan mevcut yollar, daha stabil ve kullanılabilir bir hale getirildi. Ekipler, Belediye Başkanı Mehmet Kılıç’ın talimatıyla, mezarlığın bakım ve onarımını da gerçekleştirdi.

“ECDADIMIZA SAYGI EN ÖNEMLİ VAZİFEMİZ”
Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, mezarlığa gelen ziyaretçilerin, buralarda huzur bularak ibadetlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek “Ecdadımıza saygı, en önemli vazifelerimizden birisi. Bu düşünceden hareketle, mezarlığımızın eksiklerini tespit belirledikten sonra, ekiplerimiz hareke geçti. İnsanlarımız en acılı günlerinde, mezarlıkta sıkıntı yaşıyordu. Öncelikle, yaz aylarında tozdan korunmak için yolları parke taşı yaptık. Her mevsimde olduğu gibi bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik.

Bahar mevsiminde otların biçilmesi, budanmasını yaptıktan sonra şimdi de mezarlık içerisindeki bekleme alanının boya ve bakım işlerini yaptık. Mezarlığımız, ilçemize yakışır bir şekilde, vatandaşımızın daha huzurlu gidip gelebildiği bir yer haline geldi.

İlçe halkımız her şeyin en iyisine layık. Onlardan aldığımız güç ve enerjiyle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu vesileyle, hizmetlerimizin halka ulaşmasını sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü de bir borç biliyorum” diye konuştu.

Amber Tutal

Tut Haber