Son Dakika Haberler

TEPECİKLİ ÇİFTÇİLERE ANTEPFISTIĞI SEMİNERİ VERİLDİ

TEPECİKLİ ÇİFTÇİLERE ANTEPFISTIĞI SEMİNERİ VERİLDİ
Okunma : 1.445 Kere okundu Yorum Yap

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Tepecik Köyü’nde çiftçilere, tarım danışmanlarına ve Müdürlük personeline yönelik “Antepfıstığında Entegre Mücadele” konusunda seminer verildi. Seminere Antepfıstığı üretiminin yoğun olduğu diğer köylerden de katılım oldu.

Seminer Tut Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında koordine edildi.

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden katılan Entegre Koordinatörü ile birlikte Uzman Mühendisler tarafından entegre mücadele, antepfıstığı yetiştiriciliği, budama, bitki besleme, antepfıstığı hastalık ve zararlıları konusunda teknik bilgiler verildi. Daha sonra yakın bir antepfıstığı bahçesine geçilerek uygulamalı budama eğitimi gösterildi.

Hem çiftçilerin, hem tarım danışmanlarının ve hem de teknik elemanların katıldığı ve çok verimli olduğu düşünülen seminerin sonunda Enstitü yetkilileri tarafından istenildiği takdirde Tut ilçesinde Tut Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte yeni seminerlerin verileceği vurgulandı.

Seminere ayrıca Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen’de katıldı.