Son Dakika Haberler

SONGÜL VARKİ YILDIRIM, SONUÇTAN MEMNUN

SONGÜL VARKİ YILDIRIM, SONUÇTAN MEMNUN
Okunma : 1.636 Kere okundu Yorum Yap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman’da 18 aday adayı için temayüle yoklaması yaptı. Yoklamadan 894 oy alan Avukat Songül Varki Yıldırım, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

CHP’nin temayül yoklaması ile ilgili bir değerlendirmede bulunan aday adaylarından Avukat Songül Varki Yıldırım, gösterilen teveccühün kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi tarafından diğer partilerden farklı olarak gerçekleştirilen temayül hiçbir problem yaşanmadan sona erdi. Bu temayülün yapılmasında emeği geçen herkese, sandık başına giden bütün partililerimize teşekkür ediyorum. Bize göre sonuçlar gayet olumlu. Özellikle bayan aday adaylarına verilen destek artık Adıyaman’dan da bir bayan vekilin meclise gönderilmek istendiği şeklinde yorumlanabilir” dedi.

CHP seçmenin oldukça vefakar olduklarını da söyleyen Varki Yıldırım, “CHP seçmeni her zaman vefakardır. Partisine her ortamda ve fırsatta gönül vermeyi bir görev bilir. Cumartesi günü de böyle bir gündü. İl merkezinde en ücra köylerden ve mahallelerden bile akın akın seçimin yapılacağı salona gelen seçmenlerimiz, tercihlerini yapıp, genel merkezimize mesajı gönderdiler. Aynı durum ilçelerimizde de söz konusuydu. İlçelerimizdeki köy ve mahallelerden de sandıklara akın eden partililerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

8 Mart Kadınlar Gününü de kutlayan Avukat Songül Varki Yıldırım şunları söyledi: “Kadın toplumun temel direğidir. Bu anlayışın sonucunda ülkemiz kadınlara seçme-seçilme hakkını, dünyanın birçok ileri ülkesinden önce vermiştir. Günümüzün kadın gerçeği, ülkemiz açısından içler acısıdır. Kadın hırpalanan, yaşamın dışına itilen, aşağılanan ve cinayetlerle yok edilen bir varlık durumuna düşürülmüştür. Kadın için gün, insanca yaşama koşullarına kavuşacağı gün olacaktır. Kadın eğitilmeli, haklarını bilmeli ki, toplum tek kanatlı kuş olmaktan çıkabilsin. Ayrıca, toplumda kadının eğitim düzeyi ve toplumsal yaşama katılmasının ölçüsü, Türkiye’nin de çağdaşlık-uygarlık ölçüsü olacaktır. Sosyal demokrat anlayışın egemen olacağı CHP iktidarında kadın, hak ettiği onurlu yaşamına ve toplumsal gücüne mutlaka kavuşacaktır. Ülkemizde toplumsal ve ekonomik yaşamdan soyutlanmaya çalışılan, can güvenliği dahi bulunmayan kadınlarımızın;gelecekte yaşamın her alanında hak ettiği konumu alacağına olan inancımla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum”