Son Dakika Haberler

PEGIDA NE ISTIYOR?

PEGIDA NE ISTIYOR?
Okunma : 1.664 Kere okundu Yorum Yap

PEGIDA( Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes)
PEGİDA açılımı; İslamlaşan Avrupa’ya karşı yurt sever Avrupalılar.
Pegida ne istiyor?
İslam karşıtı demelerine bakmayın, islam sadece bir etken, asıl amaçları yabancı, göçmen düşmanlığı. Eğer amaçları İslamlaşmaya karşı olsaydı, Keldani’leri, Süryani’leri dışlamayıp, kendilerinden birileri sayarlardı. Halbuki kiliselerine dahi kabul etmiyorlar. Kurşun adres sormaz hesabı, sana kimlik hanende Hristiyan mı, Müslüman mı yazıyor diye sormuyor ki, schwarzkopf (kara saçlı,kara kafalı) olman yeterli.
Türkiye’de hiç kimse yok ki yurt dışında bir yakını olmasın. Bu akraba ve soy topluluklarının, üç milyonu Almanya’da olmak üzere toplam beş milyon kişi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşıyor.Bu durumun, Türkiye’de her hane başına, Avrupa devletlerinde bir akrabası yaşadığına işaret ediyor dersek abartmış olmayız.
Biz Avrupa’da yaşayan vatandaşlar olarak endişeliyiz. Eylemlerin Almanya’da üçyüz kişiyle başlayıp kırkbeş bin kişiye ulaşması ve hızla Avrupa’nın çeşitli devletlerine yayılması, Avrupa ülkelerinde yaşayan göçmenlerin sıkıntılı günler yaşayacağının habercisi. Bireylere saldırıların yanı sıra cami ve kültür dernekleri gibi kuruluşlara saldırılarda da artış gözlenmektedir. Bu saldırılar da Solingen, Mölln katliamları, dönerci cinayetleri gibi olayları akıllara getirmekte. Sahi, soydaşlarım sizlere de Solingen, Mölln gibi katliamlar, Sivas, Maraş, Çorum olaylarını hatırlatmıyor mu?
Kısacası Avrupa’da insan olmak için, Hristiyan olmak yetmiyor, zenginlik, fakirlik de yetmiyor. Almanya’da Alman, Fransa’da Fransız, İsviçre’de İsviçreli olmanız gerekiyor. PEGİDA ırkçılığı, Avrupa zencilerini hedef alıyor, bu zencilerin en siyahisi ise Türklerden meydana geliyor. Kısacası PEGIDA ırkçılık istiyor.
Peki, insan olmak için Türkiye’de ne olmak gerekiyor? Suriye sığınmacılarına da saldırılar da artış gözlemleniyor. Bu saldırıların sonu nereye varır? garantisi varmı? Eğer, Avrupa’daki akrabalarınız için endişe duyuyorsanız! Türkiye’deki yabancılar için de duyarlı olup, onların yaşamlarından endişe duymalısınız. Düşenin derdinden, en iyi düşen anlar. Aşırı Almanlık da, Türkçülük de, Kürtçülük de ırkçılıktır. Endişeliyiz, Avrupa’daki olaylardan da Türkiye’deki olaylardan da.
Siz bu endişelerin neresindesiniz?

Mahmut Arslantaş
25/01/15/Bocholt