Son Dakika Haberler

Meyve Bahçelerinde Gübreleme ve Sürü Yönetimi Elemanı Kursu

Meyve Bahçelerinde Gübreleme ve Sürü Yönetimi Elemanı Kursu
Okunma : 3.381 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü,  Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Tut Halk Eğitim Merkezi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi Kapsamında kurslar düzenlendi. ‘’Meyve Bahçelerinde Gübreleme ‘’  ve ‘’Sürü Yönetimi Elemanı’’ kursları 18.11.2019-02.12.2019 tarihlerinde Tut Abuzer YILDIRIM Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda başladı.

Toplantıda konuşma yapan İlçe Tarım Müdürümüz Mahir Toprak “2019 yılı eğitim yayım çalışmaları kapsamında bitkisel ve hayvansal üretimin daha bilinçli ve sürdürülebilir olması için ilçe müdürlüğümüzce meyve bahçelerinde gübreleme ve sürü yönetimi elemanı kurslarını düzenledik, bölgenin coğrafi konumu itibarı ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile bahçeciliğin kaçınılmaz gelir kapısı olması da yaptığımız çalışmalara ayrı bir anlam yüklemiştir.Bölge insanı ile üretime ortak katılım sağlamak için bütün bilgi bütün bilgi birikimi ve gayretlerimizle çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Özellikle Genç Çiftçi Projelerinden hibe alanlara yönelik Tarımsal üretim ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bilinçli ve  sürdürülebilir üretim yapması amacıyla düzenlenen kursta, Tut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Mühendisi Mahir TOPRAK,  Ziraat Mühendisi Haşim ÇAYIR, Ziraat Mühendisi  Ali GEMİCİ, Ziraat Mühendisi  Sevda KORKMAZ KAYA, Veteriner Hekim Barış ALİŞ ve Veteriner Hekim Ali TEKÇE eğitici olarak görev aldı. Meyve Bahçelerinde Gübreleme kursunda; Gübreleme Metotları, Kimyasal Gübrelemenin önemi ve organik gübreleme 6 iş günü,  4 bayan ve 17 erkek kursiyere eğitim verildi. Sürü Yönetiminde ise; 13 iş günü olan kursta Koyun ve Keçi Irklarının tanımı, Seçimi, Hayvan Beslemesi, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele, Kuzu ve Oğlak ölümleri ile ilgili Mera Hastalığının önemini içeren eğitimler verildi. Kurslarda 19 iş günü sonunda kursa katılan kursiyerler yazılı sınava tabi tutuldu. Başarılı olan 7’si bayan, 60’i erkek olmak üzere toplam 67 üreticiye sertifikalarını İlçe Kaymakamı Yunus KIZILGÜNEŞ tarafından takdim edildi.

KAYNAK http://www.tut.gov.tr/meyve-bahcelerinde-gubreleme-ve-suru-yonetimi-elemani-kursu