Son Dakika Haberler

MEHMET AKSU 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ

MEHMET AKSU 2016 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Okunma : 891 Kere okundu Yorum Yap

Tut İlçesi Kaymakamı Mehmet Aksu, 2016 yılı için değerlendirmede bulundu

Aksu,yaptığı açıklamada, ilçenin Adıyaman’ın batısında çok şirin, küçük bir ilçe olduğunu söyledi. Merkez nüfusu 3 bin 446 olan ilçenin köylerle beraber 10 bin 146 kadar nüfusunun mevcut olduğu anlatan Aksu, “İlçemizde 350 bin dekar arazimiz var. Bu arazimizin büyük bir kısmı taşlık, çalılık ve ormanlık alandan olanda oluştuğu için tarım arazileri son derece dar sulu ve kuru tarım, toplam 80 bin dekar arazide yapılmakta. Vatandaşlarımız tabi yoğun bir şekilde tarıma yöneldiler. Özellikle fıstık ve adını aldığı üzere dut pekmezi gibi ürünler ile vatandaşlarımızı hayatlarını idame etmekle çalışıyorlar. Güzel hizmetlerimiz var,biz kaymakamlar mülki amirler daha çok yerel yönetim birimleri olan birlikler vasıtası ile köylerin alt yapısına yönelik hizmetlerimizi yürütüyoruz.Ama merkezde de kamu kurum kuruluşlarımızla belediyelerimizle ortak çalışmalar güdüyoruz”dedi

. – KADINLARIMIZA MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇTIK

Halk Eğitim Müdülüğü ile ilgli ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Aksu, şöyle devam etti: “Özellikle Halk merkezi ile ilgili güzel çalışmalarımız oluyor. Halk Eğitimde bu yıl 7 tane kurs açtık. Bu kurslarda hanımlarımıza hem meslek öğretmeye çalıştık hem de günlük 20 lira olan bir rakam ile bütçelerine katkı sunmaya çalıştık. Daha henüz yakın zamanda bir spor salonu halk eğitim vasıtası ile ilçemizin hizmetine kazandırdık. Yine belediye ile ortak bir çalışmamız var, sosyal yardımlar genel müdürlüğümüzün de destek olduğu yaklaşık 160 bin lira bütçe ile proje hazırladık. Bu proje kapsamında engelli otistik olan vatandaşlarımıza sosyal hayata entegresel sağlayacı güzel bir proje hazırladık. Belediyemizin bizlere vermiş olduğu bir bina vardı. Bu binanın ikinci katında halk eğitim müdürlüğümüzün açacağı kurslar ile çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmek adına bir takım güzel etkinlikler yapacağız”

– İLÇEMİZDE ALT YAPI SIKINTISI YOK

İlçede alt yapı sıkıntısının olmadığını biliren Aksu, “Tabi Tut merkezde alt yapısını tamamlamış bir ilçemiz. Özellikle kamu binalarının eksik olmadığını görüyoruz. Bizim şuanda yakın bir zamanda sadece hükümet konağı ihtiacımızın olduğunu müşade ediyorum. Hemen yan tarafımızda 6 dönüm bir arazi mart ayında iç işleri bakanlığımızın ziyaret ederek, buraya bir adet hükümet binası kazandırmayı istiyoruz. Devam eden hizmetlerimiz var, ilçe emniyet binamız yapılıyor, bitme aşamsına geldi. 110 kişilik bir yurdumuz yapılıyor” diye konuştu.

– PARAŞÜTÇÜLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ

İlçenin son dönemlerde cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Aksu, şunları kayetti: “Özellikle burası tabi paraşüt sevenler için cazibe merkezi haline geldi. Buraya gelen vatandaşlarımızın kalma konaklama sorunları var. Bu bağlamada ilçemizin üst kısmında bulunan yapılmış 10 adet taş evimiz var. Üç pınar mevkisinde buraya yönelik bir rekilasyon projesi hazırladık.Yakın zamanda Gap idaresi de bizlere destek olacak. Bahar ayında yapacağımız ihale burda güzel bir rekilasyon çalışması yapacağız.4 km bir yolumuz var, burayı birbirine bağlayan inşallah bu yaz burayıda bitirmek üzere Tut ilçemize güzel alanlar kazandıracağız. Vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını giderecek dinlenme alanları oluşturacağız, inşallah ve çalışmalarımız hız kesmeden devam edeceğiz”

– İLÇEMİZİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İlçeyi tanıtmaya Devam edeceklerinin altını çizen Aksu, “Geçmiş ödemde Ziraat Odamız ile Gap idaresinin İstanbul’da yapmış olduğu gap organik tarım fuarına katılmıştık. Daha önceki yıllarda Feshanede gerçekleşen Adıyaman tanıtım günlerine katıldık. Bu yılda nisan ayında yapılacak olan Ankara’daki fuara bizde ilçe olarak oraya katılmayı planlıyoruz.Tabi Tut’un güzelliklerini, özelliklerini ön plana çıkaracak bir takım argümanlar var. Özellikle paraşüt konusunda bir takım çalışmalarımız var. Yine bununla bağlantılı olarak taş evlerimiz var. Bu evlerimizi harekete geçireceğiz. İnşallah daha sonraki dönemlerde yine bu projeler ile beraber Tut’u tanıtacak argümanlar yapacağız. Buna bakıldığı zaman totemler, tabelelar yapılması, minübüslerin yöresel tanıtıcı detaylar ile giydirilmesi, yörsel ürünlerimizin satılabileceği alanlar oluşturulabilmesi, bahçelerin kurulması, yine bu ürünlerimizi fuarlarda tanıtacağız. Daha öncede halk eğitimimizle birlikte mobilya fuarına katılan  tek ilçe olduk. Bizlerde halk eğitim merkezimizin el emeği göz nuru yapmış oldukları malzemeleri orada tanıtma fırsatı  bulduk. İlçemizin tanıtılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Yakın zamanda biliyorsunuz izmir ve istanbul saldırılarında onlar vatandaşımız kaybettik şehit verdik.”ifadelerini kullandı.
 KAYNAK :PERRE HABER AJANSI