Son Dakika Haberler

İLCE MÜFTÜSÜ HİLMİ BENLİ CAMİLER VE DİN GOREVLİLER HAFTASİ MÜNASEBETİYLE MESAJ YAYİNLADİ

İLCE MÜFTÜSÜ HİLMİ BENLİ CAMİLER VE DİN GOREVLİLER HAFTASİ MÜNASEBETİYLE MESAJ YAYİNLADİ
Okunma : 1.009 Kere okundu Yorum Yap

 

İlçe Müftümüz Hilmi Benli’nin Camiler ve Din Görevlileri haftası mesajı:
Camilerimiz tarih boyunca yüce dinimiz İslam’ın Kur’an ve sünnetten neşet eden değerlerinin hayata dönüşmesinde önemli görevler icra etmiştir. Bu yönüyle camiler, bizlere ufuk çizip yön tayin eden vahyin ve nebevi düsturun doğru anlaşılıp en güzel şekilde yaşanan bir hayata dönüşmesinde aktif rol oynamaktadır.

 

Camiler, ibadet yerleri olmanın yanında, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan mekanlarıdır ve yeryüzünde Allah’a en sevimli olan yerlerdir.

Camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; dinimizin en doğru şekilde idrak edilmesi, yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde ulvi bir görev üstlenmişlerdir. Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca hizmet veren din görevlilerimiz, uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızı aydınlatırken aynı zamanda sosyal sorunlara da çözüm arayan bir vazifeyi yerine getirmektedirler.

 

İslam tolumuna manevi önderlik görevini yerine getiren cefakar ve vefakar başta din gönüllüsü İmam Hatip ve Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerimiz olmak üzere tüm Diyanet camiamızın camiler ve din görevlileri haftasını tebrik ediyor,
Bu vesileyle vefat eden tüm din gönüllüsü hocalarımızı rahmetle anarken hayatta olanlara hayırlı sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Hilmi Benli
İlçe Müftüsü