Son Dakika Haberler

HAVUTLU WEB SİTESİ YÖNETİM KURULU ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

HAVUTLU WEB SİTESİ YÖNETİM KURULU ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI
Okunma : 1.553 Kere okundu Yorum Yap

Havutlu Köyü’nde liseli ve üniversiteli gençlerden oluşan Havutlu Köyü ile ilgili güzel projeleri hayata geçiren Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu İsviçre Tutlular Yardımlaşma Derneği tarafından 19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak toplantıda ““Gelecekte nasıl bir Tut görmek istiyorsunuz? Sizin veya Tutlular Yardımlaşma Derneği’nin o görmek istediğiniz Tut’a katkısı ne olabilir?” sorularına yanıt verilmesi amaçlanıyor.

Toplantıya Tut Kaymakamı Mehmet Mut ile Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı’da katılıyor.

Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Yılmaz ise konuyla ilgili açıklama yaparak Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu’nun önerilerini paylaştı.

Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Yılmaz;

“Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen İsviçre Tutlular Yardımlaşma Derneği Başkanı, yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Havutlu Web Sitesi olarak 2008 yılından bu yana köyümüz ile alakalı birçok faaliyetler yaptık, çalışmalar yürüttük. Bu sürede edindiğimiz tecrübeler ile sorulan bu sorulara yanıtlar ve öneriler sunmak istedik. İlçe merkezi ve köyleri olarak hızlı bir kalkınma istiyoruz. Bu kalkınmanın plan ve program dâhilinde olması için bir heyet oluşturulup ilçenin her alanda eksiğini tespit edip çözümü için toplumun her kesiminden önerileri alması gerekiyor. Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu olarak Yönetim Kurulu üyelerimizden bazı öneriler aldık. Sizlere bu önerileri sıralamak istiyorum.

1-Köylüler Tut merkezinde bulunan esnaflara yönlendirilmeli bu sayede hem esnaf kalkınmalı hem de vatandaş alışveriş konusunda Besni, Gölbaşı veya Adıyaman’a gitmekten kurtarılmalıdır.

2-Belirli aralıklarla yapılacak “Köy Toplantıları” köylerdeki sorunları analiz edip, çözümü hızlandıracak bir imkân sağlar. Sorunu azaltılmış köyler göç alan köyler demektir gelişmiş ilçe demektir.

3-Konser, tiyatro,sinema filmleri gibi kültürel faaliyetler arttırılmalı

4-Spor turnuvaları ve doğa yürüyüşleri yapılmalı, parklara vatandaşın kullanabileceği spor aletleri yerleştirilmeli

5-İlçe ve köylerde bulunan mesire ve piknik alanlarının tanıtımı yapılmalı

6-Tut ilçesi dışında eğitim gören lise veya üniversite öğrencilerine ailelerin para göndermede sıkıntı yaşadıkları sadece Ziraat Bankası’nın yeterli olmadığı diğer bankalarının şubesinin açılması veya ATM kurması gerekiyor.”