Son Dakika Haberler

DOLANDIRICILARDAN YENİ BİR YÖNTEM DAHA !

DOLANDIRICILARDAN YENİ BİR YÖNTEM DAHA !
Okunma : 2.340 Kere okundu Yorum Yap

Genellikle haberlerde duyduğumuz bir konu,dolandırıcılık.Günümüzde bir çok yöntem ile saf ve yüreği temiz vatandaşlarımızı kandırıp paralarına göz diken dolandırıcılar her defasında başka bir yöntem ile karşımıza çıkıyor.

Emniyet Müdürlükleri tarafından sık sık uyarılmalarına rağmen bazen seçilen yöntem vatandaşların aklını çeliyor.

Haber sitemize bugün ulaşan bir başka dolandırıcılık yöntemini Tutlu hemşehrilerimiz ile paylaşarak,bilinçlendirmek istiyoruz.

Her ne sebep ile olursun Bir Kamu görevlisi,Polis,Savcı vatandaştan para talep etmez.İşte haber merkezimize ulaşan çok kurnazca bir dolandırıcılık yöntemini sizlerle paylaşıyoruz.

0(545) 466 69 15 numaralı telefondan bir SMS geliyor.SMS metni ise şöyle;

“Sayın Müşterimiz ! Düzenli ödemelerinizden Adınıza Tanımlanan 500 DK’nızı ve Galaxy S5 Cep Telefonunuzu Aktifleştirmek için Hemen 0850 811 19 94’u arayınız”

Bu SMS’e kanıpta arayan vatandaşa karşı taraf bu hediyeyi hak etmek için vereceğimiz hesap numarasına para yatırmanız gerekiyor diyor.Yatırılan parayıda cep telefonunun normal değerinin altında tutarak cazip hale getiriyorlar.Vatandaş ise gerekenleri yapıp merak ile cep telefonunu bekliyor. Bahsi geçen Galaxy S5 cep telefonunun yaklaşık değeri 1830 TL,vatandaş ucuz aldığı için sevinirken,bir gün kargo gelince adı geçen telefonun yerine ya eski model çalışmayan maddi değeri bile olmayan telefon ,salatalık yada kablo koyuyorlar.

Tutlu hemşehrilerimizden ricamız bu tür SMS’lere itibar etmemesi yönündedir.Rahatsız edici aramalarda ise Tut İlçe Emniyet Amirliği’ne başvurunuz.

KESİNLİKLE PTT ŞUBESİNDEN ,ZİRAAT BANKASI TUT ŞUBESİNDEN VEYA BAŞKA BİR BANKADA HESABINIZ VAR İSE İNTERNET ŞUBESİNDEN PARA YATIRMA VEYA AKTARMA İŞLEMİ YAPMAYINIZ !