Son Dakika Haberler

BUGÜN GÜNLERDEN KARNE GÜNÜ !

BUGÜN GÜNLERDEN KARNE GÜNÜ !
Okunma : 1.529 Kere okundu Yorum Yap

15 Eylül 2014 tarihinde ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin okula başlamasıyla yeni eğitim-öğretim yılı başlamış oldu.Öğretmen ve öğrencilerin yoğun bir tempoda geçirdiği ilk dönem 23 Ocak 2015 Cuma günü yani bugün sona erdi.

Öğrenciler dönem boyunca emeklerinin karşılığını karnelerinde gördü.Bu karnelerin içerisinde not durumu iyi olanda vardı,kötü olanda vardı.

Bu noktada ailelere büyük pay düşüyor.Öğrencinin karnesine bakmaksızın ona değerli olduklarını hissettirmeli son derece önem taşıyor.

İkinci dönem 9 Şubat 2015 Pazartesi günü açılıyor.

“Kötü karneden sonra öğrenciye karşı daha yapıcı yaklaşılmalı”

Öğrencinin getirmiş olduğu düşük notlu karnelere karşı daha yapıcı yaklaşımlar hem öğrencinin derslerden hemde okuldan soğumamasına aracı oluyor.Bugün itibariyle tatil başladı fakat öğrenciler bu süreci tamamen boş geçirmemelidir.Öğretmenleri veya aileleri aracılığıyla oluşturacakları tatil çalışma programı özellikle açıklarını kapatmaları konusunda çok faydalı olacaktır.

“Veli toplantıları veli-öğretmen iletişiminde önemli rol oynuyor”

Tut ilçesinde veli toplantılarına katılım son zamanlarda önemli artış gösteriyor.Veliler okula ne kadar ilgili olursa öğrenci ve öğretmende daha iyi motive oluyor.Bu konuda veli toplantılarına katılımların eksiksiz olması ve velilerin ara ara okul idaresini ve öğretmenleri ziyareti hem bireysel başarıyı dolaylı olarak hemde ilçenin başarısını arttıracaktır.

www.tuthaber.com olarak dönem boyunca yoğun emekler harcayan Tut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,okul idareci ve öğretmenleri ile öğrencilere iyi tatiller diliyoruz.

Umarız ikinci dönem daha verimli geçer.

 

Haber: www.tuthaber.com Haber Merkezi