Son Dakika Haberler

BAŞKAN KILIÇ’TAN TUT’A BAYRAM HEDİYESİ GİBİ MÜJDE

BAŞKAN KILIÇ’TAN TUT’A BAYRAM HEDİYESİ GİBİ MÜJDE
Okunma : 475 Kere okundu Yorum Yap

Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, ilçe halkına istihdamla ilgili bayram hediyesi gibi müjde verdi. İlçedeki işsizliğin azaltılmasına için büyük çaba gösteren Başkan Kılıç, ilk etapta 70 kişinin istihdam edileceği bir tekstil fabrikasını ilçeye kazandırmayı başladı. Üretime bir ay içerisinde başlanması planlanıyor.

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU

Göreve gelirken söz verdiği, istihdamla ilgili vaadlerini yerine getirmek için büyük çaba gösteren Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, Mafe Tekstil firması ile Tut ilçesinde 70 kişinin istihdam edileceği üretim tesisinin açılması için el sıkıştı.

İŞ BAŞVURULARI BAŞLADI

Tut ilçe merkezinde kurulacak tesis için hiç vakit kaybetmeden harekete geçildi. Firma yöneticileri, Belediye Başkanı Kılıç’ın da talebi doğrultusunda, ilçeye gelerek çalışmalarına hız kazandırdı. Tekstil işletmesinde ilk etapta 70 kişi istihdam edilecek. Firma, eleman alımı içinde başvuruları almaya başladı. 16/35 yaş aralığındaki bay/bayan personel adayları, çalışma talebinde bulunmak için Tut Belediyesi Fen İşleri’nde bulunan başvuru formlarını doldurup, formu buradaki görevlendirilen kişiye teslim edebilecek.

KAPASİTE 200 KİŞİYE ÇIKACAK

MAFE Tekstil, 70 kişi ile başlamayı planladığı işletmesini büyütmek için ön fizibilite çalışmalarını da tamamladı. Firmanın, önümüzdeki yıl üretim kapasitesini artırarak, istihdam sayısını 200’e çıkartmayı planladığı açıklandı.

KILIÇ “HAYIRLI OLSUN”

Başkan Mehmet Kılıç, göreve gelirken de söylediği gibi, en büyük hayallerinden birisinin Tut’un işsizlik sorununu çözmek olduğunu belirterek “MAFE Tekstil’e teşekkür ediyorum. Onlar bize güvendiler. Buraya yatırım yaptılar. Bu yatırımların devamının geleceğini, diğer yatırımcılara da örnek tekil edeceğini düşünüyorum. Nitekim, farklı alan ve sektörlerde de yaptığımız görüşmeler var. Belediye olarak, Tut’a bir tek çivi çakacak, yatırım yapacak, taş üstüne taş koyacak tüm yatırımcılara kapımız sonuna kadar açık. Her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” diye konuştu.