Son Dakika Haberler

BASKAN KILIÇ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BASKAN KILIÇ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Okunma : 1.237 Kere okundu Yorum Yap

 

Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kılıç

, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

‘’Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevgi, fedakârlık ve hoşgörünün sembolü olan kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız toplumun her kademesinde görev aldığı gibi kahramanlık destanları yazarak eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, kucağında mermi ile cepheye koşmuştur.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüslülüğü sayesinde, o dönem Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlarımıza tanınmıştır. Kadınlarımız, toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler aynı zamanda Dünya’da ve bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmişlerdir.

islam dini ile birlikte kadın toplumda hak ettiği değeri almıştır. Kadınlara karşı gösterilecek tavırda bizim için en güzel örnek Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir. Peygamberimiz, kadınlara karşı her daim güler yüzlü olmuş, onlara sevgi ve saygı göstermiştir

 

Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; kadınları ihmal eden toplumlara asla insanlık baharı gelmeyecektir. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacak ve o milleti daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kalktığı, her türlü şiddetin son bulduğu, kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümit ediyorum. Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.