Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI’NIN ÇEKİMLERİNE TUT HABER’DE KATILDI

ANADOLU AJANSI’NIN ÇEKİMLERİNE TUT HABER’DE KATILDI
Okunma : 1.602 Kere okundu Yorum Yap

Anadolu Ajansı Adıyaman Muhabiri Tutlu Hakan Furkan ile Anadolu Ajansı Gaziantep Muhabiri Kerem Kocalar Tut ilçesinde dut kurusu,dut pekmezi ve dut reçeli üretimi yapan Çanakçı’da bulunan Dut Bahçem’de çekim yaptı.

Gerçekleştirilen çekime Dut Bahçem Sahibi Kadir Dursun tarafından Tut ilçesinin ilk ve tek haber sitesi www.tuthaber.com’da davet edildi.

Gerçekleştirilen çekimde dut pekmezinin yapım aşaması hakkında bilgi verildi,Hasan Bilen ile röportaj yapıldı.

Hasan Bilen;

“Dut denildiği zaman Tut ilçemizin akla gelmesini istiyoruz.Mücadelemiz bunun içindir.Herhangi bir ilaç veya gübre kullanılmadan yetişen dut ağaçlarından tamamen organik dut pekmezi,dut kurusu ve dut reçeli üretilmektedir.Okullarda dut kurusu verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz”dedi.

Dut Bahçem sahibi Kadir Dursun’un daveti üzerine çekimlerde yer alan www.tuthaber.com İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Amber Tutal ise şöyle konuştu;

“Dut Bahçem sahibi Kadir Dursun’a teşekkür ederim.Güzel bir bahçe yapmış.Her ayrıntısına kadar düşünülmüş.Dut pekmezi ve dut kuruları bahçede organik bir şekilde yapılıyor.Ürünler burada muhafaza ediliyor.Ekim ayında satışa başlayacak Dut Bahçem’e hayırlı olmasını temenni ediyorum.”