Son Dakika Haberler

AKP SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE HALKI SOYUYOR

AKP SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE HALKI SOYUYOR
Okunma : 1.376 Kere okundu Yorum Yap

CHP Adayı Dr. Tabak: “AKP, Sistemli Bir Şekilde Halkı Soyuyor”

 

CHP Adıyaman milletvekili adayı Selçuk Tabak, AKP iktidarının sağlıkta sınıfta kaldığını açıklayarak, her ay vatandaşların cebinden sağlığa büyük paraların kesildiğini dile getirdi.

7 Haziran genel seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını ilin dört bir yanında sürdüren CHP milletvekili adayı Selçuk Tabak, AKP iktidarının sistemli bir şekilde halkı soyduğunu iddia etti.

“Her platformda sağlık alanında büyük çığırlar açtıklarını söyleyen AKP iktidarı halkımızı sağlıktaki yanlış sistemden dolayı soyup soğana çeviriyor” diyerek sözlerine başlayan Tabak, ülkede sağlık sisteminin iflas ettiğini belirterek, “AKP’liler ‘sağlıkta dönüşüm’ diyorlar, iyi olduğunu söylüyorlar ama durum hiç de öyle değil. Biz bunu en başından beri söylüyoruz. Sağlıkta çığır açtıklarını söyleyenlerin, sosyal devleti getirdiklerini dillerinden düşürmeyenlerin sağlığı getirdiği durumu biraz açmak istiyorum. Bugün bir vatandaşımız hastalandığında ve randevu almak için ‘Alo 182’yi aradığında 4 TL ücret ödeyerek soyulma işleminin ilk adımını atıyor. Yani her hasta için alınan her randevunun fiyatı 4 TL olarak belirlenmiş durumda. Doktor olsun yada olmasın bu para hastadan kesiliyor. Eğer hastamız randevu almadan AKP’lilerin o çok methettikleri ‘Aile Hekimi’ sistemi ile Aile Hekimine muayene olmak isterse bunun da bedeli 2 TL. Hastaneye gitti, Acil Servislerde ‘Yeşil Alan’ uygulaması için 5 TL, yine Acil Servislerde ilaç yazılmasının bedeli +5 TL, uzman doktorlara muayene olduklarında ise 8 TL daha farkında olmadan halkımın hesaplarından kesiliyor. Üniversite hastanelerindeki uzman doktor fiyatı ise 15 TL. Laboratuarlar ve tetkikler içinde hastalardan fark alan devlet, 10 gün içerisinde aynı branşta farklı hastanelere gidip muayene olmanın bedelini ise 5 TL olarak belirlemiş durumda. Hastanelerde özel odalarda kalmanın bedeli ise 50 TL’lik farkla başlıyor. Ameliyat için de ücret farkı alınmadan eskisehirbricsk.com hasta sağlığına kavuşturulmuyor. Muayenelerden sonra da çile bitmiyor. Eczaneden ilaç almak isteyen hasta ilaçlar yazıldığında yüzde 20 fark ödüyor. Hastadan, muadil ilaçlar için de fark alınıyor ve ayrıca 3 kutuya kadar her bir ilaçlar için 3’er TL, üç kutudan sonraki her bir kutu içinde 1’er TL ücret alınıyor. Birde özel hastane durumu var. Özel hastanelerde muayene başına 12 TL katılım payı alınıyor. İşte size AKP’nin çığır açtığını söylediği sağlık politikası. Halkımız yıllardır bu ödemelerden bihaber şekilde soyulmuş” dedi.

“ADIYAMAN’DA DA İŞLER BERBAT”

Bir sağlıkçı olmasından dolayı sağlığın içerisinde yaşanan bütün olumsuzluklara ve halkın maruz kaldığı büyük sıkıntılara birebir tanık olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Tabak, Adıyaman’daki durumun daha da vahim olduğunu dile getirdi. Tabak, Adıyamanlı vatandaşların halen 90 yıllardaki gibi gece geç saatlerde doktor sırasında beklediğini de sözlerine ekleyerek, “Yukarıda bahsettiğimiz sağlıktaki sorunların beterini ilimizde yaşıyoruz. Halkımız cebinden çıkan bunca paranın yanında bir de doktor bulamama, sağlıksız ortamlarda tedavi olma, gece geç saatlerde doktor sırasına girme gibi çilelerle baş etmeye çalışıyor. Bende bir hekim olarak bunu çok iyi biliyorum. Adıyaman’a geldiğimde 12 Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı vardı. Bugün hastaneyi döndürecek kimse yok. Gelinen nokta felaket! Bunu kime anlatabiliriz ki? Ülkede olduğu gibi Adıyaman’da da sağlık iflas etmiş durumda. İnsanların sağlıklarından, zamanlarından, aile yaşamlarından, çocuklarından, vakitlerinden feragat ederek döndürülmeye çalışılan bir sağlık sistemi var. Gece 01.00’da insanlar dışarıda bekletiliyor. Sabah sıra almak için 04.00’te gelen, karda kışta gelen, soğuk sıcak demeyen Adıyamanlılara reva görülen sistem şu an bu. Bu insanlar sırada bekliyorlar ve diyorlar ki “biz muayene sırası alamadık”. Eşi oraya gelemediği için, yaşlı teyzeler geliyorlar. Bu manzaralar içimizi kanatıyor” diyerek göreve layık görülmeleri halinde sağlıktaki bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi