Son Dakika Haberler

2014 – 2015 YILI AV SEZONU BAŞLADI

2014 – 2015 YILI AV SEZONU BAŞLADI
Okunma : 1.572 Kere okundu Yorum Yap

2014 – 2015 yılı av turizmi sezonu Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde başladı. Erdoğan Avcı Safari Şirketi tarafından organize edilen dağ keçisi avı Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.

Tut ilçesi ve Gölbaşı ilçesi sınırlarında olan Çekirge Dağı’nda avcılar, aldıkları izinle dağ keçisi avına çıkarken, bu sezonun ilk avı ise 9 yaşında ve 110 santimetre boynuz uzunluğunda oldu.

Gölbaşı ve Tut ilçesi sınırlarında bulunan dağlarda her yıl belirli sayıda avlanma izni veriliyor. Avcılar günlerce yürüyüp soğuk havada dağlarda  takip ettikleri dağ keçisini vurmaya çalışıyorlar. Bu yılın ilk dağ keçisi avını ise Rusya’dan Türkiye’ye gelerek dağ keçisi avına çıkan avcı Jacek Wlodzımıerz Papaj yaptı.

Rusyalı avcı, Orman İşletme Müdürlüğü görevlisi Mustafa bey ile avlandırma şirketi sahibi Erdoğan Avcı ve safari rehberi Yusuf Cavlak ile birlikte dağ keçisi avına çıktı.

 

Tur rehberi Cavlak hayvanların çok yüksek rakımlı dağlarda yaşadıklarını avın zor şartlarda gerçekleştiğini belirtti. Cavlak, Gölbaşı’na şirket olarak ikinci, rehber olarak ise ilk defa geldiğini, av için gelen avcı kafilesinin konaklama hizmetini Gölbaşı Serhat Otel’den aldıklarını,  avcıların Gölbaşı’n dan ve otel hizmetinden çok memnun olduklarını söyledi.

 

Safari Tur Sahibi Erdoğan Avcı ise;”Yapılan av turizminin ülke ekonomisine ciddi manada katkısı olduğunu ve Gölbaşı’nda yapılan bir av için gelen avcıdan yaklaşık 30.000 TL’yi ülke ekonomisine kazandırıyoruz” dedi.

 Haber:Halil ELÇİ