Son Dakika Haberler

100 BİN DUT FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

100 BİN DUT FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU
Okunma : 1.499 Kere okundu Yorum Yap

Orman ve Su İşleri Bakanlığının ağaçlandırma eylem planı çerçevesinde yeşillikler diyarı Tut ilçesinde 100 bin adet Dut Fidanı toprakla buluşturuldu.

10 Bin nüfusa sahip Tut ilçesinde ağaçlandırma eylem planı çerçevesinde 3 yıl içerisinde her bireye 10 adet dut fidan düşmek üzere toplam 100 Bin adet Dut fidanı toprakla buluşturulacak.

Tut ilçe girişindeki arazi üzerinde startı verilen Dut Fidanları dikim töreni öncesi halkoyunları gösterisi sunuldu.

Törene Vali Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Tut Kaymakamı Mehmet Mut, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan dikimi töreninde konuşan Tut Kaymakamı Mehmet Mut, üç yıllık eylem planı çerçevesinde Tut ilçesinde 100 Bin adet dut fidanı dikmeyi hedeflediklerini belirterek, “ Ülkemizde son yıllarda dut üretiminin düştüğü anlaşıldığından, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 2014-2016 yılları eylem planı kabul edilmiş olup, bu eylem planı çerçevesinde 3 milyon dut fidanının toprakla buluşması planlanmıştır. Bizlerde bu eylem planı çerçevesinde ilçemizin de ismini aldığı 100 bin adet Dut Fidanını toprakla buluşturarak, ilçemize ekonomik anlamda değer katmak istiyoruz”dedi.

Ağaçlandırma eylem planı kapsamında Tut ilçesini daha da yeşillendirmek için bugün 100 Bin adet Dut Fidanını toprakla buluşturmak için bir araya geldiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bugün vatandaşlarımıza gelir getirici meyve türü olan Dut fidanlarını toprakla buluşturacağız. Bu projemize geçen yıl başlamıştık. Bu proje çerçevesinde Atatürk Barajı sağ sahil bandında 500 bin adet fidan diktik. Bu fidanlarımızın büyük bir kısmı gelir getirici meyve fidanlarından oluşuyordu. Bu proje ile amacımız, bir taraftan daha yaşanılır ve daha yeşil bir Adıyaman oluşturmak, bir taraftan da köyden kentlere olan göçü durdurmak ve köyü cazip hale getirebilmektir. Tut ilçemizde de üç yıl içerisinde 100 Bin adet Dut fidanı dikmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu fidanlarımız yeşerecek ve vatandaşlarımıza gelir getirecektir”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar dut fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kaynak: www.adiyaman.gov.tr