Son Dakika Haberler

GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ

GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZ
Okunma : 1.552 Kere okundu Yorum Yap

Nüfusu her geçen gün artmak yerine azalan bu güzel ilçemizde özellikle genç nüfus giderek azalmakta. Bu ilçenin gençleri kimileri ortaöğretimini tamamladıktan sonra kimileri ise bırakın ortaöğretimi ilkokulu bitirir bitirmez genellikle ekonomik sıkıntılardan dolayı kendini büyükşehirlere atarak çeşitli işlerde çalışmakta.

Peki bunun nedeni nedir diye sorduğumuzda akıllara ilk gelen şey tabiki de ilçemizde ki işsizlik sorunu. Bu konuya değinecek olursak ; hepimizin bildiği üzere ilçemiz gerek coğrafi yapısı, gerek sosyal-ekonomik durum açısından pek fabrikalaşmaya uygun değil. İlçemizde aynı zamanda bilinçli tarım değil de geleneksek tarım yapılmakta. Akdeniz bölgesinden mersinli bir çiftçi tarımdan yüksek düzeyde gelir elde ederken benim köylüm karın tokluğuna yıllardır tarım yapmakta ve buda gelecek nesilleri yani gençlerimizi tarımdan oldukça uzaklaştırmakla birlikte gençlerimizi her geçen gün büyükşehirlere itmekte.

Bu durum aynı zamanda gençlerimizin eğitimini de olumsuz bir şekilde etkilemekte. İlçemiz ve köylerinde özellikle erkeklerde liseden sonra okumaya devam eden öğrenci sayısı çok az. Çünkü gençler geçmişten beri bir gelenek gibi devam eden , okumaktan çok gurbete çıkıp iş hayatına atılmaya ilgi duyarken büyüklerde bu konuya duyarsız kalmakta. Ulu Önder Mustafa KEMAL’inde dediği gibi ‘’ Milletimizin siyasî, toplumsal hayatında, milletimizin fikrî terbiyesinde rehberimiz ilim ve teknik olacaktır. Mektep sayesinde, mektebin vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki Türk Milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir. ‘’

 

Her yörenin olduğu gibi bizimde yıllardan beri süregelmiş bir kültürümüz bulunmakta. Geçmişten gelen kültürümüzü geleceğe aktaracak olan; yıllarca yaşatacak olan gençlerimizdir. Peki bu sorun çözülmediği sürece bu ne kadar mümkün olabilir? Bu sorun çözülmedikçe kültürümüzden uzaklaşmış adeta yobazlaşmış bir gelecek yetişecek ve insanları toplumlaştıran ve bizi birbirimize bağlayan kültürümüz yok olmaya yüz tutacaktır.

Gençler üzerinde durulması gerekilen bir konu olmakla birlikte bu konuda bir şeyler yapmak için henüz geç kalınmış değildir. Geçmişte ki Tut’u gelecekte görmek ümidiyle …