Son Dakika Haberler

ANADOLU HAYAD SAHTE İLAÇ KONUSUNDA UYARDI

ANADOLU HAYAD SAHTE İLAÇ KONUSUNDA UYARDI
Okunma : 1.554 Kere okundu Yorum Yap

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Babar,sahte ilaç konusunda vatandaşları uyardı.

 

“ÜLKEMİZDE YURT DIŞINDAN KAÇAK YOLLA GETİRİLEREK ,RUHSATSIZ OLARAK İLAÇ VE     KOZMETİKLERİ  SATILMAKTADIR”

Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Babar’ın yaptığı açıklama ise şöyle;

“Son yıllarda ülkemiz tam anlamıyla kaçak ilaç  ve kozmetik cenneti haline  gelmiştir.

Kanser  , diyabet, tansiyon ,kolesterol hastaları, Romatizma hastaları  veya aşırı kilosu olanlar ,saçı  dökülenler internet sitelerindeki isimlerinin önünde ünvan olan, toplum tarafından tanınmış şahsiyetlerin yalan beyanlarına kanıp tuzağa düşerek hem sağlıklarından hem paralarından olmaktadırlar.

Birde bunun yanında yurt dışından kaçak yollarla  ülkemize sokulan ve ülkemizde Network marketing (çok katlı pazarlama) sistemiyle satılan fgx ağrı  bantları ,  kozmetikler ,ilaçlar bulunmaktadır.bunların kimler tarafından hangi firmalar tarafından ülkemize kaçak yolla ülkemize sokulduğu ve  ruhsatlandırılmadan satılan bu ürünlerin tespit edilerek gerekli önlemlerin acilen alınması gerekmektedir.

Hasta ve hasta yakınlarının bu zayıf yanlarından faydalanarak bu ürünleri satanlar. Tüketicinin korunması hakkında 6514 sayılı kanunun 32. Maddesi gereği kullanıma hazır olmamakla beraber  ,hastalığı teşhis ve tedavi ettiği beyanıyla her hangi bir ürünün satımı pazarlanması veya reklamının yapılmasının 1. Yılla 5 yıl arasında cezası bulunduğu kesindir.

Gerekirse Sağlık bakanlığının maliye bakanlığıyla ve  gümrük müsteşarlığıyla istişareye girerek ve iller bazın dada bu tür ürünlerle mücadele için sağlık timleri oluşturularak  ülkemize kaçak yolla sokulan ve ruhsatsız satılan bu ürünlerin tespiti yapıla bilir.

Anadolu Hasta Ve Hasta Yakını Hakları Derneği olarak  Sağlık Bakanlığımızdan  Bu tür girişimlerde bulunarak hasta ve hasta yakınlarının duygularıyla oynayan şarlatanların tespit edilerek gerekli cezaların verilmesini talep etmekteyiz. Dernek olarak bizlere hasta ve yakınlarının bilinçlendirilmesi konusunda ne düşerse bakanlığımızla ortak çalışmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz”dedi.