Yıllardır eğitim konusunda toplum olarak şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Ücretsiz eğitim hakkı gibi bir çok farklı görüşler herkesimden bildiriliyor. Yanlışların doğruları götüren, doğruların ise yanlışları düzeltemediği sistemler. Son dönemlerde adil olmadığına inandığımız üniversitelerin açıköğretim sistemlerinde özellikle başarı düzeyini ve öğrencilerin motivasyonu düşüren süreçler yaşanıyor. Bu konu haricinde eğitimde entegrasyon başarılı bireyler yetişmek değil; eğitim ticari tekel yörüngesine oturtulmaya çalıştırılıyor.
Açıköğretimde meslek yüksekokullarında, fakültelerinde, öğrenim gören öğrencilerin ne şekilde harc buldukları, neden örgün eğitimi seçmedikleri konusunda sistem oluşturucularının kendine sormadığı bir çok soru var.
Maddi imkansızlıkları var mı?
Neden örgün eğitim değilde, açık öğretim?
Öğrenciler neden harclarını bazen yatıramıyor?
Vb..birçok soru vardır değerli okurlar.
Ama kendince de söyle cevapları vardır.
Bunlar çalışıyordur harclarını yatırırlar.
İş sahibidir, ondan açıköğretim seçmişlerdir.
Bu öğrenciler işletmemizin çarkı, biz bu işe ‘’eğitim şart değil, ticaret şart maddesini’’ koşul olarak görüyoruz diyemiyorlar…
Sistem mağduru gençlere bu yaptıkları sistem değişikliğinin, iyi bir dönütü olduğuna inanan YÖK ve Üniversiteleri bünyesinde açıköğretim öğrencileri olan eğitim kurumlarıdır. Bu işi yaparken sizlerin sistemde, yeterlilik konusunda öğrencilerinize ne kadar katkı sağlıyorsunuz denilebilir.
Güncellenen kitaplar dönemsel olarak öğrencilere zamanında veriliyor mu?
Bünyenizde açıköğretim bölümlerindeki bütün müfredatları, üniversiteler aracılığıyla danışmanlık derslerini ulaşılabilir hale getirdiniz mi?
Yaptığınız e-öğrenme sisteminde eksik ders anlatım videolarını sağlam şekilde bütün halde öğrenciler bulabiliyor mu?
Bu sistemin mağduru olarak bende sorularımı yöneltim. Açıköğretim kurumunun ve Yüksek Öğrenim Kurumunun bu sistemi düzeltmesi gerektiğinin, adil koşullarda öğrencilere haklarının iade edilmesine inanıyorum.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile ilgili alınmış olan karar, tüm yurtta öğrenim gören üniversite öğrencileri arasındaki eşitliği, 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi nedeniyle bozmuştur. Sınav Sonuçlarına göre %75 gibi bir çoğunluk çok düşük puanlar alarak sınıf geçmeleri zorlaştırılmıştır.
Bu durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık barındırmaktadır ve kararın gözden geçirilmesini talep etmekteyim. Yök’ün kararının öğrencileri uğratacağı zararın geri dönüşmeyecek büyüklükte olması sebebiyle bu kuralın kaldırılmasını ve yaşanan maduriyetlerin giderilmesini Bilgilerinize arz ederim…
‘’Eğitim Haktır Ulaşılabilir ve Erişilebilir Olmalıdır’’
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)