Son Dakika Haberler

YAŞLILARIMIZA ŞEVKAT ELİ PROJESİ BAŞLATILDI

YAŞLILARIMIZA ŞEVKAT ELİ PROJESİ BAŞLATILDI
Okunma : 1.233 Kere okundu Yorum Yap

İlçemiz merkez ve köylerinde yaşayan yaşlı, bakıma muhtaç kısacası risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın hayati ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan “Yaşlılarımıza Şefkat Eli Projesi” başlatıldı.

Projenin hazırlanmasındaki genel hedef Tut genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından çeşitli alanlarda yardım yapılan vatandaşlar arasından özellikle yaşlı vatandaşların temel hayati ihtiyaçlarını karşılayabilmek, daha rahat ve insani şartlarda yaşamalarını sağlamak ve sosyal devlet ilkesine uygun hizmetler üretebilmek olarak belirlendi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aksu proje ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Projenin uygulanması sonucunda ilçede kendine bakmakta zorlanan hayati ihtiyaçlarını karşılayamayan 23 vatandaşın ihtiyaçlarını giderebilmek, bakıma muhtaç yaşlıların sağlık ve temizlik açısından önemli görülen eksiklerin tamamlanması sağlanacaktır.

Ayrıca İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından düzenli olarak evlerinde sağlık kontrol ve bakımlarının yapılması sağlanacaktır. Projemiz kapsamında 2 vatandaşımız 6 ay süre ile istihdam edilecektir.

Girişimlerinden dolayı SYDV Müdiresi Semra DOĞAN  ve SYDV personellerine teşekkür ediyorum.”