Son Dakika Haberler

YAŞAM GÜCÜ

YAŞAM GÜCÜ
Okunma : 1.638 Kere okundu Yorum Yap

‘’Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür’’ (Nazım Hikmet)

Bazen insanlar zurnanın zırt dediği deliğe  ilgi duymazlarken kendiliğinden teslim oldukları da oluyor! İşte tam da bu delik (Hasta hane) de Bende bir mola vermek zorunda kaldım. Bu deliğe müzik dilinde es deniliyor, yani duraklama işareti olarak kullanılıyor. Meramım sizlere mustarip olduğum sıkıntıları anlatmak değil tabii, anlatmak istediğim ağrı ve sızılarını dinlemenin yanında, eli mahkum kafanda ki sorulara yanı bulma,  vücut gücüyle yapamadığın işleri de bu arada yapmış olmandır. Ben de aynen öyle yaptım geçen yaz aldığım kitaplarımın bir kısmını okuyamamıştım. İşte bu arada sıkıntı da olduğum rahatsızlık ve elektronik iletişimin olmayışı bu imkanı verdi. Bana tedavimde yardım ve yataklık eden, bir hafta içerisinde, sizin de bir çırpıda okuya bileceğiniz beş kitabı su gibi yuttum!

1- Yazının da  başlığını oluşturan Yaşama Gücü/ Kemal Yalçın.

Yaşamın ve bilimin yaşam kaynağının sırını, engeli bir vatandaş iken Dünya’nın sayılı bilim adamları arasına giren, Sayın Ord.Prof.Dr. Onur  Güntürkün’ ün  yaşam öyküsünü anlatan, ibretle ,gıpta ile özlem le ,Onur duyacağınız bir hayat biçimi canlı ve kanlı örneğini bulacaksınız.

2- Osmanlı imparatorluğun da Askeri İsyanlar  ve Darbeler/ Erhan Afyoncu

Cumhuriyet Döneminde yapılan darbelerin, Osmanlıdan miras kaldığını, Cumhuriyet döneminde yapılan darbelerin, Osmanlı zamanındakilere kıyasla ne kadar haklı ve mahzun olduğunu, ben darbe yapacağım deyip de önüne gelenin darbe yaptığını, Bir padişah da olsan çaresizliği, kardeş ve evlat ketlini ibretle ve ilgiyle okuyacaksınız.

3- Bir Hıristiyan Masalı/ Mine G. Kırıkkanat

1123 yıl süreyle Roma İmparatorluğu’nun Başkent’i 561 yılda bizim vatanımızın bir parçası olan İstanbul’un bildiğiniz isimlerini unutunuz! İstanbul üzerinden oynanmış İstanbul için en büyük sahtekarlık olayını kanıtlarıyla beraber öğrenip New Roma’yı keşif edeceksiniz.

4- Mihmandar/ İskender Pala.

Bir Hristiyan Masalı’nın hemen ardından, İstanbul’un her devir uygarlığın iştahını kabartan, bu uygarlıkların akınlarına sahne olan Arapların payına düşen  kuşatma payını, Eyüp Sultan’ın mezarını nereden biliyorlar onun olduğunu deyip de dudak burkan sorulara cevap bulmak için okunacaklar arasında masalımsı tarih tadında kitap.

5- İlber Ortaylı Seyahatnamesi/ İlber Ortaylı.

Eğer  izin; kum ve güneş ten ibaret değil diyorsanız, Ben kültür ve tarihi bir arada yaşamak istiyorum derseniz, Avrupa’nın göbeğinde yaşayıp da en yakın ülke ye dahi zaman ayıramıyorum, hem kumda yatarım hem de İlber Ortaylı’yla Orta Asya’dan Avrupa’ya Kafkaslardan orta Avrupa’ya gezerim diyorsanız buyurunuz.

Mahmut Arslantaş /23/03/15 / Borken