Son Dakika Haberler

ÜSTÜN YETENEKLİ TUT’LU ÖĞRENCİLER ARANIYOR

ÜSTÜN YETENEKLİ TUT’LU ÖĞRENCİLER ARANIYOR
Okunma : 1.327 Kere okundu Yorum Yap

 

Adıyaman’da yeni kurulan Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), üstün yetenekli çocukları seçiyor

ilköğretim okullarının 1, 2 ve 3. sınıflarında görev yapan öğretmenlere yönelik tanıtımı ve öğrenci seçilme işleminin nasıl yapıldığı anlatıldı.

Adıyaman Bilsem Müdürü  Fuat Tokur tarafından ilçemizde görev yapan ilköğretim okulu öğretmenlerine, Bilim ve Sanat Merkezi’nin çalışmaları ve öğrenci seçiminin nasıl yapıldığı konusunda bilgi verildi.

ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin, bilimsel düşünme, üstün veya özel yeteneklerini estetik değerlerle birleştiren, üretken, problem çözen bireyler haline gelmelerini sağlayan, özel eğitim kurumu olduğunu anlatan Tokur :

”Bilim ve sanat merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin  (resim,  müzik ve genel zihinsel yetenek)  örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını  ve  kapasitelerini  geliştirerek  en  üst  düzeyde  kullanmalarını  sağlamak  amacıyla  açılmış  olan  bağımsız  özel  eğitim  kurumlarıdır.

Bu merkezlerde öğrenciler  uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve  proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.” dedi.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Bu merkezlerde öğrenciler uyum,destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU YAYIMLANDI

MEB tarafından yayımlanan kılavuzda, 2017 2018 öğrenci seçim takvimine ilişkin bilgiler yer alırken Bilim ve Sanat Merkezlerinin etkinlik takvimine dair planlar yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kılavuzda ayrıca Bilim ve Sanat Merkezlerine yönelik bilgilerde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2017-2018 Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama kılavuzuna ulaşmak isteyen adaylar, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kılavuza ulaşabilirler.