Son Dakika Haberler

TUTHAVK BAŞKAN YARDIMCISI NALBANT’TAN AÇIKLAMA

TUTHAVK BAŞKAN YARDIMCISI NALBANT’TAN AÇIKLAMA
Okunma : 1.436 Kere okundu Yorum Yap

Tut Sportif Havacılık Ve Doğa Sporları Kulübü(TUTHAVK) Başkan Yardımcısı Fırat Nalbant, Tut ilçesinde icra ettikleri yamaç paraşütü sporu ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR HÜSRAN,YALAN SAVAŞLAR

Tut ilçesi Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Tut ilçesinde bu spora destek olmak için alınan bir zamanlar özenle kullanılan ama ne yazık ki şuanda hassasiyetle bu paraşütlerin Tut Havacılık ve Spor Kulübü tarafından yıpranıp sağda solda yırtılmasına sebep olanlar gönlümüz el vermiyor.

Bu paraşütlerin ömrü 10 yıl ise şuanda sağda solda ağaçlara takıla takıla yerlere vura vura 4 yıl bile ömrü kalmamış olup dikenli çalılara ve yırtılmasına sebep olanlar devletin temellerinde gençleri desteklemek olarak alınan yamaç paraşütleri ilçe dışında tanınmayan farklı ilçelerde oturan kişilere dağıtılmış olması ne kadar üzücü bir durumdur. Oysa Tut’ta o kadar yetenekli gençler eğitilebilirken şuan ekipmanların zarar görmesini izlemek bizi üzüyor.

DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKALIM SÖZLERİ BÖYLE Mİ BİTİYOR?

Yoksa bu her zaman böyle mi olacak? Milletimizin “değerimize sahip çıkalım” sözleri böyle mi bitiyor ? Gayet üzücü bir durum fazla söze gerek yok.

Milletimiz olaylara dışardan bakarken yangından körükle kaçırılır gibi gösterilen umutsuzca kayboluşa giden bu ekipmanlar neden bir işe yaramıyor.

Şimdi bir sürü insanları ve gençleri, bu akıma sürüklerken bizim tek bir düşüncemiz oldu.“ Gökyüzünü çiçek bahçesi yapalım” diyerek başladık.

Uçacak arkadaşlar bulalım diye ve bunun kötülemesi uçmayı bizim emek vererek öğrettiğimiz insanların gazabı mı? Yoksa insanlara bir şey daha mı öğretilmeli yanlış yolu kendini makam sahibi diye tanıtarak kullanarak ilerleyenler mi var?

Evet, var imkânlarımızı yanlış değerlendiren bunu ranta çevirenler var. Elbet bir gün yeniden gün yüzüne çıkacak.

Tut ve 34 yerli pilotun olduğu söylenen Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer beye söylenilen bu kelimede neden Tut pilotları uçamıyor yanlış anlaşılma olmasın Tut’ ta toplam 9 ile 14 arası pilot vardır. İki kulüp bulunmaktadır.

KULÜPLER ARASI EŞİTLİK YOKTUR

Kulüpler arası eşitlik yoktur. Nitekim profesyonellik yönünde bu sene yarışmalara katılamadık ama gelecek seneye katılıp Tut’u bir kez daha gün yüzüne çıkaracağız.

Ekipmanımız eksik olmasına rağmen 2003 tarihinde üretilmiş üst seviye yamaç paraşütünün üretimden 10 yıl geçen paraşütün ömrünün bittiği en limiti üretim tarihi 2008,2009 olması gerekirken biz bu riske girerek 12-13 yıllık bir paraşütü kullanarak bu mücadeleyi sürdürürken Tut’ta birçok insan her şeyin farkında olmasına rağmen hayata tutunmamıza bu çabayı yürütmemize yardımcı olmayanlar var.