Son Dakika Haberler

TUTDERE TURİZM HAFTASI MESAJI YAYINLADI

TUTDERE TURİZM HAFTASI MESAJI YAYINLADI
Okunma : 1.593 Kere okundu Yorum Yap

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman milletveki Abdurrahman Tutdere Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj ve video yayinlarak ilimizin Turizm gelismesi konusunda bir takım açıklamalarda bulundu

İste Tutdere’nin mesajı;

2019 Turizm Haftası hepimiz için daha güzel günlere vesile olsun.

Bir Turizm Haftası’nı daha turistsiz geçirirken, önümüzdeki yılları turistlerle birlikte kutlayacağımıza dair inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyoruz. Adıyamanımızdan giden turistlerimizin geri dönebilmesi için bu şehrin yitirdiklerinin ve eksiklerinin neler olduğunun farkındayız. 2013’te 162 bin olan turist sayısı, 2017’de 16 bine geriledi, 4 yılda 10 kat azaldı. Eğer birlikte çalışırsak, bu sorunları aşabiliriz.
Örneğin;
Uçak biletleri bu kadar pahalı olmasaydı Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.
Sözü verilen ancak proje aşamasından öteye gitmeyen Demiryolu projesi hayata geçirilseydi Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.

Nisibbi Köprüsüne giden yollar yapılsaydı, tur şirketleri Adıyaman’ı çıkmaz sokak olarak görmez, o zaman daha çok turist gelebilirdi.
Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen Nemrut Dağına gerçek bir sosyal tesis yapılmış olsaydı, şikâyet değil, övgü duyardık. Övgüleri duyanlar Adıyaman’a turist olarak gelirdi.

Nemrut Dağına çıkacak bir teleferik yapılsaydı engelli vatandaşlarımız da güneşin en güzel doğup, en güzel battığı Nemrut’u rahatça görebilirdi.

Eğer arkeolojik miras çalışmalarına bütçe ayrılsa, Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.
Yöresel Festivaller yapılsa, var olanlar bitirilmeseydi Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.

Keleş Konağı gibi mekanlar arttırılsa, harfane kültürü geniş yelpazede icra edilse Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.
Yurtiçi ve yurtdışı fuar ve tanıtımlarında yeterince yer alınabilse, etkili bir tanıtım yapılabilse, Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.

Yerel yönetimler, yöresel ürün ve el sanatlarının desteklenmesi için girişimlerde bulunsa “Besi Bebek” belki herkesçe bilinir, Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.

Nemrut, Perre, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia, Sofraz, Su Gözü, Yüzen Adalar, Gölbaşı Tabiat Parkı, Saffan Bin Muaattal Hazretleri Türbesi, Gerger Kanyonu, Çelikhan İçmeleri, Gölbaşı Üzümü, Besni Fıstığı, Çiğköfte ve Adıyaman’a has yüzlerce tarihi-turistik miras yeterince tanıtılsa Adıyaman’a daha çok turist gelebilirdi.

Gelin, Adıyaman için birlik olalım, bu şehir için birlikte çalışalım. Bir sonraki Turizm Haftasını sadece çelenk töreni ve çöp toplama etkinlikleriyle değil, yerli ve yabancı turistlerimizle birlikte bir festival gibi kutlayalım. Adıyaman’ı önce yetkililere sonra tüm dünyaya tanıtalım.

Abdurrahman Tutdere
CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ