Son Dakika Haberler

TUT’DA TÜM OKULLARA KUŞ YUVASI DAĞITILDI

TUT’DA TÜM OKULLARA KUŞ YUVASI DAĞITILDI
Okunma : 1.800 Kere okundu Yorum Yap

Boyundere İlkokulu’ndan eTwinning Projesi KapsamındaTüm Okullara Kuş Yuvası Dağıtıldı.

Tut ilçemize bağlı Boyundere İlkokulu Öğretmenlerinden Üzeyir ERGÜL’ün koordinatörlüğünde E-Twinning(Erasmus+) “Her Okula Bir Kuş Yuvası” projesi kapsamında Tut ilçesinde bulunan tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullara kuş yuvası hediye edildi. Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş olan E-Twinning topluluğuna sunulan proje ile öğrencilerin canlıların temel ihtiyaçlarından olan barınma konusu ile ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanmış.

“Her Okula Bir Kuş Yuvası” projesi kapsamında yurt içi ve yurt dışından 20’ye yakın ortak ile yürütülen proje kapsamında 100’ün üzerinde okula kuş yuvaları hediye edildi. Proje koordinatörü Boyundere İlkokulu Sınıf Öğretmeni Üzeyir ERGÜL proje süreci boyunca öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile birlikte çalışmaların yapıldığını söyledi.

Amaçlarının okullara yalnızca bir kuş yuvası hediye etmekten çok daha fazlası olduğunu belirttiği açıklamasının devamında şunları söyledi: “Projemizin amacı öğrencilerimize canlıların temel ihtiyaçlarından olan barınma konusu ile ilgili farkındalık oluşturmasını sağlamaktır. İçerisinde bulunduğumuz evrende yalnızca insanların yaşamadığı, insanlarla birlikte diğer canlılarında ortak yaşam alanı olduğunu bilmelerini istedik. Kuşlar özelinde tüm canlıların yaşam hakkına, barınma hakkına ve beslenme hakkına sahip oldukları konusunda fikir sahibi olmaları ve bu konuda koruyucu olarak görev almalarını amaçladık.

Nitekim projemizin yürütülmesi aşamalarında hem öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz ile hem de proje kurucu ortağımız Yaylımlı Şehit Onur Boztemir Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Halime ERGÜL başta olmak üzere diğer ortaklarımız ile sürekli fikir alışverişi içerisinde bulunduk. Süreç sonunda hazırlanan kuş yuvalarımızı okul idarecimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte Tut ilçemizdeki okullarımızı ziyaret ederek hem kuş yuvalarımızı hediye ettik hem de projemizin amacından ve süreçlerinden bahsettik.

” Boyundere İlkokulu Müdürü Ömer ERGİN okul olarak E-Twinning topluluğu ile yürütülen birçok projelerinin olduğunu, bu projelerden biri olan “Her Okula Bir Kuş Yuvası Projesi” ile gerçekleştirilmek istenen hedeflerini şöyle açıkladı: “Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Üzeyir ERGÜL’ün koordinatörlüğünde yürütülen proje ile öğrencilerimizin canlılar dünyasında birlikte yaşamanın önemi üzerinde farkındalık oluşturması amaçlanmıştır.

Bizler okul olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması için büyük çaba gösteriyoruz. Umuyorum ki okul kültürü haline getirmeğe çalıştığımız bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz ile tüm öğrencilerimiz yaşamları boyunca çevrelerine örnek birer vatandaş olacaklardır.”

E-Twinning Nedir?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Haber:tuthaber.com Haber Merkezi