Son Dakika Haberler

TUT’A DOĞALGAZ İNSAATİNA İLK KAZMA VURULDU

TUT’A DOĞALGAZ İNSAATİNA İLK KAZMA VURULDU
Okunma : 625 Kere okundu Yorum Yap

 

Adıyaman’ın Tut ilçesinin doğalgaza kavuşturulmasına yönelik başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Tut Belediyesi’nin doğalgaz şirketine tahsis ettiği alanda inşaat çalışmalarına başlandı.

Tut’un yıllardır hayali olan doğalgazın, ilçeye verilmesi yönündeki karar, geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Kılıç’ın hükümetin ve Adıyaman milletvekillerinin de desteğini alarak, Akmercan Gaz Yönetim Kurulu görüşmede, Tut’a doğalgaz boru hattı çalışmalarına başlanmıştı.

BAŞKAN JET HIZIYLA KARAR ÇIKARTTI

Bu görüşmenin ardından, Tut Belediyesi, kendi üzerine düşen sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmek ve ilçeye bir an önce doğalgaz gelmesini sağlamak için harekete geçti.
Başkan Mehmet Kılıç’ın talimatıyla, Belediye Meclisi karar alarak, doğalgaz şirketine depolama için verilecek alanın tahsisini sağladı.

15 YILLIK RÜYA BİTECEK

Doğalgaz şirketi, belediyenin tahsis ettiği alanda inşaata hemen başlayabilecek. Belediye Başkanı Kılıç, Tut’un 15 yıldan bu yana doğalgaz beklentisi içerisinde mücadele ettiğini belirterek “Geçmiş dönemde de girişimler oldu ama somut adımları atmak bize nasip oldu. Bu projede herkesin emeği var. Önemli olan Tut’un bu hizmete kavuşmuş olması. En kısa sürede, doğalgazı Tut halkının hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.