Son Dakika Haberler

TUT TEKSTİL ÜZERİNE SOYLESİ

TUT TEKSTİL ÜZERİNE SOYLESİ
Okunma : 2.037 Kere okundu Yorum Yap

İlçemizde açılacak olan Tut  Tekstil Atölyesi üzerine Nazar Bebe işletme Müdürü İlhan Karakuş ile Tut haber Genel Yayın Yönetmeni Amber Tutal bir söyleşi yaptı 

İste Soylesimiz

İlhan KARAKUŞ Kimdir?

Tut’cası İmam Mustafalar dan Kara Ali’nin oğlu Kadir’in oğluyum. 1981 yılında Tut’ta doğdum. Mersin’de yaşıyorum, 2 çocuk babasıyım.

TEKSTİLDEN ÖNCEKİ İŞ HAYATINIZ

25 yıl önce babam ile esnaflığa başladım. 10 yıl market işletmeciliği, 8 yıl bebe kıyafet mağaza işletmeciliği ve 7 yıldır da ailemle birlikte Nazarbebe’de işletme müdürlüğü yapmaktayım.

NEDEN ÇOCUK GİYİM?

Tekstile mağazacılık sektöründe başladık. Daha öncede bebe mağazacılığı yapan hemşerilerimizin vesile olması ile başlangıç yaptık. 8 yıl mağazacılığın ardından imalat sektörüne başladık.

NAZARBEBE KİMİNLE KURDUNUZ?

Aile şirketidir. Abim ve kız kardeşim ile birlikte kurduk.

NEDEN TUT’A TEKSTİL ATÖLYESİ KURMAYI DÜŞÜNDÜNÜZ?

2017 yılında Tut’lu hemşerilerimizin teklifi üzerine, talebi her konuda destek aldığım ve istişare ettiğim Nevzat KILIÇ’a anlattım. Memleketimizin insanlarına bir iş imkanı sağlayarak faydamız olacağını düşündük.

NASIL BİR PROĞRAM OLACAK?

Hedefimiz Tut’ta toplam 100 personele ulaşmak. Tut’da işimizin bir bölümü olan konfeksiyon dikim bölümünü faaliyete geçireceğiz.

İlk süreçte 30 personel ile iş başı eğitim adı altında eğitimlere başlayacağız. 6 aylık periyotlar halinde 100 kişiye ulaşacak.

İlk 30 kişinin eğitimi tamamlanınca daha büyük bir iş yerinde üretime başlayacağız. Arkasında diğer 30 kişi eğitime başlayacak ve eğitimi biten personel üretim parkuruna dahil olacaktır.

TUT TEKSTİL’İN BAŞARIYA ULAŞIP ULAŞMAYACAĞI İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Biz bu konuda kendimizi (İlhan KARAKUŞ, Nevzat KILIÇ) bir vesile olarak görüyoruz. İşin başarılı olup olmaması sadece tekstil atölyesinde çalışacak personele ait değil, tüm Tut halkına bağlıdır.

NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bu işteki ortağım Nevzat KILIÇ’ın abisinin Tut belediye seçimlerinde başkan adayı olmasından dolayı bu çalışmanın bir siyasi çalışma olduğunu, bununla ilgili sosyal medyada ve Tut halkı içinde söylentiler, dedikodular oluşması bizi derinden yaraladı. Nitekim biz bu işe 2017 yılında karar verdik ve uygun koşulların oluşması seçim sürecine denk geldi. Bundan dolayı iş yerinin açılmasını seçim sonrasına bıraktık.

Tut için faydalı olacağına inandığımız her çalışmanın arkasındayız. Ümit ediyorum ki, bizden sonra yeni işletmelerin Tut’a gelmesi ve istihdamın devamını sağlanmasıdır.

NE ZAMAN AÇILACAK

Nasip olursa seçim biter bitmez eğitimlere başlayacağız.