Son Dakika Haberler

TEMMUZ’DA TUT’DA DUT FESTİVALİ BAŞLIYOR

TEMMUZ’DA TUT’DA DUT FESTİVALİ BAŞLIYOR
Okunma : 1.423 Kere okundu Yorum Yap

 

Tut Kaymakamlığı ve Tut Belediyesinin birlikte düzenlediği “Tut’ta Dut Festivali” 7,8,9 Temmuzda gerçekleşecektir

Türkiye’nin farklı şehirlerinden insanları Adıyaman’ın adını duttan alan Tut ilçesinde buluşturmaya hazırlanan “Tut’ta Dut Festivali” Temmuz ‘da başlıyor. Dut meyvesinin yetiştiği en önemli bölgelerden biri olan Tut’ta bu yıl ilki gerçekleşecek olan festival; 7 Temmuz – 9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle misafirlerini ağırlayacak. Festival kapsamında; konserler, sergi ve söyleşiler , yamaç paraşütü uçuş gösterileri gibi birçok etkinlik yapılacak. Bunun yanı sıra dut meyvesinin önemini vurgulamak ve dünyada markalaşmasını sağlamak amacıyla , akademisyenlerin katılacağı I. Ulusal Dut Çalıştayı düzenlenecek. Dut ürünlerinin yer alacağı yöresel ürünler pazarı kurulacak.

Yöresel ürünler pazarı kurulacak

Festival 7 Temmuz Perşembe günü saat 10:00’da yapılacak olan açılış konuşmaları ile başlayacak. Konuşmaların ardından Tarım ve İnsan Fotoğrafları Sergisi ‘nin açılışı yapılacak. Festivalin dikkat çeken bir diğer etkinliği ise yöresel ürünler pazarı açılışı olacak. Dut meyvesinden elde edilen ürünlerin sergileneceği ve tanıtımının yapılacağı yöresel ürünler pazarı ; festival boyunca Eski Sağlık Ocağı Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.

Festival boyunca Yamaç Paraşütü gösterileri yapılacak

Yamaç paraşütü konusunda son yıllarda adını sıkça duyuran Tut ilçesi , festival boyunca konuklarına görsel bir şölen sunacak. Türkiye’nin farklı illerinden gelen paraşütçülerin yapacağı uçuş gösterisi ilk olarak açılış gününde saat 14:00’de Hacı Muhammet Dağı’nda gerçekleştirilecek. Gösteriler üç gün boyunca devam edecek. 7 Temmuz akşamında ayrıca Kahtalı Mıçı ve Nurettin Rençber , saat 20:30’da Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi’nde bir konser verecek

Söyleşi ve konserler

Festivalin ikinci günü olan 8 Temmuz Cuma günü izleyenleri özel bir etkinlik bekliyor. Tut ile ilgili hikâyeleri dinlemek , zamanın sayfalarını aralayıp ilçenin geçmişine yolculuk etmek isteyenler; festival kapsamında yapılacak olan “Geçmiş Zaman Olur ki “ adındaki söyleşiye katılabilirler. Saat 17:00 ‘de Belediye Bahçesi’nde gerçekleşecek ve Mustafa Alakuş’un modoretör olacağı etkinlikte ; Ramazan Dönmez ( Lalley Ramazan ) , Abuzer Göçüm , Bekir Acar ( Nacar Bekir ) konuşmacı olarak yer alacaklar. Cuma gecesi Udi İrfan Turan ve Ekibi , Cumartesi gecesi ise Grup Bir Dolu Karadeniz saat 20:30’da Yöresel Ürünler Pazarı’nda keyifli bir konser verecek.

I.Ulusal Dut Çalıştayı yapılacak

Bu yıl birincisi gerçekleşen Tut’ta Dut Festivali’nin son günü olan 9 Temmuz Cumartesi günü ilçede akademisyenlerin katılacağı I. Ulusal Dut Çalıştayı düzenlenecek. Dut ile ilgili her konunun masaya yatırılacağı çalıştaya ; Prof. Dr. Nurgül Türemiş, Prof. Dr. Hüseyin Karlıdağ , Doç. Dr. H. İbrahim Oğuz, Doç. Dr. Erhan Akça , Doç. Dr. Ümmü Gülsüm, Yrd. Doç . Dr. Osman Gökdoğan , Yrd. Doç . Dr. Mustafa Didin , Yrd. Doç . Dr. İsmail Ukav ve Müh. Murat Pala konuşmacı olarak katılacaklar. Saat 10:00 ‘da başlayacak çalıştay Avcı Tesisleri’nde gerçekleşecek.