Son Dakika Haberler

SAHADA CALİSAN GAZETECİLERİN HEPSİ AŞI OLMALİ

SAHADA CALİSAN GAZETECİLERİN HEPSİ AŞI OLMALİ
Okunma : 398 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği başkanı Metin Harıkçı, basın kartı ayrıcalığı yapmadan günlerdir sahada her türlü riske karşı canla başla çalışan meslektaşlarımızın hepsinin aşı olmasını istiyoruz dedi.

Henüz basın kartı olmayan ancak sahada çalışan gazetecilerden bazılarının Coronaya yakalandığına dikkat çeken Başkan Harıkçı; “Sağlık Bakanlığı, aşı sisteminin basın kartı sahiplerine açıldığını bildirmesi tabi ki bizleri sevindirmiştir. Basın kuruluşunda çalışan bir meslektaşımız daha önce sarı basın kartı olarak bilinen şimdi Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından verilmekte olan ve rengi değişen basın kartı bir günde, bir ayda alınan bir basın kartı değil. O haklara haiz olan bir arkadaşımız müracaat etmesi durumunda ortalama bir yıl ile 18 ay beklemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yerelde çalışan şartları tutmadığı için basın kartına müracaat edemeyen ancak ekmeğini bu işten kazanan arkadaşlarımız var.

Coronavirüs basın kartı rengini ayırt etmeden her meslektaşımıza bulaşabiliyor. Gazeteci meslektaşlarımız kaza olduğunda hastane önünde, kavga olduğunda karakol veya adliye önünde haber peşinde koşmakta, bunların yanı sıra bazı özel haberleri ortaya koymak adına sahada ellerinden geleni yapmaktalar. Bu süreçte corona’dan bir çok arkadaşımız hayatını kaybetti, bir çok arkadaşımız uzun süren tedaviler neticesinde sağlığına kavuştu. Şu anda bile testi pozitif çıkıp evde veya hastanede tedavisi süren gazeteci arkadaşlarımız var. Bu vesileyle il sağlık müdürlüklerimiz özellikle sahada aktif bir şekilde çalışan gazeteci arkadaşlarımızı bağlı bulundukları kurumlardan tespit edip, onlarında bir an evvel aşı olmalarına imkan sağlanmalıdır.” Şeklinde konuştu.