Son Dakika Haberler

ÖĞRENCİLER HASTA HAKLARINI VE ÇALIŞAN HAKLARINI ÖĞRENİYOR

ÖĞRENCİLER HASTA HAKLARINI VE ÇALIŞAN HAKLARINI ÖĞRENİYOR
Okunma : 1.160 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman Spor Lisesi’nin, Erdemli ve Başarılı Bireyler Projesi kapsamında yürüttüğü etkinliklerin bu haftaki konukları Anadolu Hasta Ve Hasta Yakını Hakları Derneği ve Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi yöneticileri oldu.

Bol sağlıklı bir toplantının olması katılımcı öğrencilerin ilgisini çekti.

Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nafiz Ünsal , Adıyaman Spor Lisesi öğrencilerine ağız ve diş sağlığının öneminden bahsederek diş fırçalamanın elzem olduğunu anlattı.

Anadolu Hasta Ve Hasta Yakını Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Babar ise spor lisesi öğrencilerine,

Kendisinin de eski bir profesyonel sporcu olduğunu ve çocuğunun da sporcu olduğunu söyleyerek , sporcuların toplumda rol model olduklarını , yaşam tarzlarıyla , giyimleriyle ,  fiziki yapılarıyla, sağlıklı yaşamlarıyla  ve toplumdaki davranışlarıyla hep örnek alındıklarını söyleyerek öncelikle öğrencilerin sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini söyleyip ,  hasta hakları ,çalışan hakları konusunda bilgilendirme yaptılar.

Başkan Babar  öğrencilere ; “Haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilin   , çalışan haklarını öğrenip saygı duyun ve şiddetten uzak durun” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Babar şöyle konuştu;”Biliyorum ki toplumda karşılığı olan siz ,  geleceğin spor yöneticilerinin, spor hocalarının ,spor uzmanlarının;  Hasta haklarını ,çalışan haklarını iyi öğrenip kavrayıp hayatınızda uygulamaya başlamasıyla geniş kitlelere hitap etmenizden dolayı   sağlıkta şiddet olmayacak daha kaliteli sağlık hizmeti alınacaktır.”

Toplantı sonunda Adıyaman Spor Lisesi Müdürü Murat Aksoy , Anadolu Hayad yöneticilerine ve diş hastanesi yöneticilerine teşekkürlerini sunarak verimli bir toplantının olduğunu dile getirdiler.

Ağız ve diş sağlığı hastanesi yöneticileri ve Anadolu Hayad yöneticileri öğrencilere diş macunu .diş fırçası ve bloknot ve kalem hediye ederek okuldan ayrıldılar.