Son Dakika Haberler

MÜDÜR KUTLU “OKULLARDA FİZİKSEL AKTİVİTELER ARTTIRILMALIDIR”

MÜDÜR KUTLU “OKULLARDA FİZİKSEL AKTİVİTELER ARTTIRILMALIDIR”
Okunma : 1.242 Kere okundu Yorum Yap

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr.H.Mustafa Kutlu’nun Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr.H.Mustafa Kutlu;

“Enfeksiyon hastalıklarının azalması ve değişen yaşam tarzından dolayı bulaşıcı olmayan hastalıklar tüm dünyada ve tüm yaş gruplarında artış göstermektedir. Bu durumdan çocuklar da büyük ölçüde etkilenmektedir. Kronik hastalıkların oluşmasında genetik, çevresel ve biyolojik risklerin dışında en önemli faktörler hareketsizlik ve yanlış beslenmedir. Kronik hastalıklar olarak bildiğimiz obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkları önemli ölçüde aktivite yetersizliğiyle bağlantılıdır. Hareketli hayat tarzının tercih edilmesiyle bu hastalıklara yakalanma oranları büyük ölçüde azalacaktır. Beden ve ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ortaokul seviyesindeki çocuklarımızın günde en az 1 saat orta şiddette fiziksel aktivite yapması gerekmektedir. Ayrıca fiziksel aktivite çocuk ve ergenlerin benlik saygılarının artmasına yardımcı olmakta, bilişsel performansları ve akademik başarılarının yükselmesine katkı sağlamaktadır.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2014-2017) kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumda fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘’Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’’ işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında gençlerimizi fiziksel aktivite yapmaya ve hareketli yaşama özendirmek, bisiklet kullanımını teşvik ederek daha sağlıklı bir hayat sağlamak için Müdürlüğümüz tarafından 5-6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlikler dersini açan okullara bisiklet dağıtımı yapılacaktır.

Okullarımızda dağıtılan bisikletler sayesinde çocuklarımız daha fazla fiziksel aktivitede bulunarak, hem daha sağlıklı olacak hem de sporu sevecekler.

Unutmayalım çocuklarımız bizim yarınlarımızdır!”dedi.