Son Dakika Haberler

KÖYLÜLER İÇME SUYUNDAN DOLAYI HASTAHANELİK OLDU

KÖYLÜLER İÇME SUYUNDAN DOLAYI HASTAHANELİK OLDU
Okunma : 1.870 Kere okundu Yorum Yap

Tut ilçesi Havutlu Köyü’nde yaşayan vatandaşlar içtikleri musluk suyundan dolayı hastahanelik oldular.Dün karın ağrısı ve kusma şikayeti ile Tut Devlet Hastahanesi’ne giden köylülere ilk müdahale burada yapıldı.

Çoğu vatandaş Tut Devlet Hastahanesi’ndeki tedaviye yanıt verirken,durumu düzelmeyen hastalar ise ambulans ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’ne sevk edildi.

Havutlu Köyü Muhtarı Hüseyin Korkmaz,cami hoparlöründen anons yaptırarak vatandaşların içme suyunu sağlık olmamasından dolayı tüketmemelerini istedi.

Hastahaneye gelen hasta sayısı fazla olunca devreye Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Tut Devlet Hastahanesi personelleri girdi.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden gelen personeller Havutlu Köyü’nden su numunesi alarak gerekli tahlilleri yaptırmak üzere Adıyaman’a götürdü.

Tut Devlet Hastahanesi personelleri ise Havutlu Köyü’ne gelerek köylülere bilgilendirme yaptı içme suyunu bir hafta içmemelerini hazır su kullanmalarını söyledi.

Şimdi köylüler dört gözle tahlillerin temiz çıkmasını suyun kirli çıkması halinde ise Tut Kaymakamlığı tarafından içme suyu hattının daha güvenilir bir bölgeden geçirilmesini istedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber & Fotoğraf : tuthaber.com Haber Merkezi