Son Dakika Haberler

KÖYLERDEKİ ÇÖPLERE SİTEMİZDEN ÖNERİ GELDİ

KÖYLERDEKİ ÇÖPLERE SİTEMİZDEN ÖNERİ GELDİ
Okunma : 1.590 Kere okundu Yorum Yap

 

 

 

Tut ilçesine bağlı Meryemuşağı,Köseli,Kaşlıca,Havutlu,Çiftlik,Elçiler,Dağyalangoz,Öğütlü,Tepecik,Ünlüce,Yaylımlı,Yeşilyurt, Boyundere ve Akçatepe köylerinde çöp konteynerı olmadığı için vatandaşlar çöplerini farklı bölgelere dökmek zorunda kalıyor.

Metal çöp konteynerının adet başı 400 TL gibi bir maliyeti bulunuyor.

Aşamalı olarak tüm köylere “Temiz Köy,Temiz Hava,Temiz Çevre” kampanyası ile 3 senede tüm köylerin temiz bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bu uygulama uzun süreden beri yapılıyor.Güzelyurt Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çöp konteynerları dağıtıldı.

Köylü vatandaş çöplerini çevreye atmadan köylerini temiz tutuyorlar.

Konuyla ilgili hassasiyet gösteren vatandaşlar sitemize bazı açıklamalarda bulundular.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Eylem Tüy Kapucu ;

“Yaylımlı Köyü halkı haftada bir gün kendi uygulamalarıyla traktör sahibi vatandaşlarında desteği ile çöpleri toplayıp Göksu kenarına döküyorlar.Yani kendi çabalarıyla temizlemeye çalışıyorlar.Neden Tut’ta haftada bir gün çöp arabası köylere getirilmesin ki haftada bir gün yeterli olur bence en azından köy ve çevresi temiz kalır.”

Bir başka vatandaş Ayşe Tüy ise;”Köylerin çevrelerine çöp atılması engellensin,yetkililerin köylerdeki çevre temizliği konusunda ilgilenmelerini umuyorum”dedi.