Son Dakika Haberler

KILIÇ’DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI MESAJI

KILIÇ’DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI MESAJI
Okunma : 1.707 Kere okundu Yorum Yap

Cumhuriyet Halk partisi Tut Belediye Başkan Adayı Mehmet Kılıç 10 Aralık Dünya insan hakları günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı:

İnsan hakları evrensel beyannamesinin Birleşmiş Milletlerde kabul edilmesi ile her yıl tüm Dünya’da insan hakları günü 10 Aralık ta kutlanmaktadır. 

İkinci Dünya Savaşından sonra, ortak bir değerler sistemi oluşturmak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletlerin insan haklarının evrenselliği fikrini temel alan, bu Bildirgenin kabul edilmesi insanlık tarihi açısından önemli bir kazanımdır. Ancak Dünya genelinde Evrensel Bildirge’de yer alan, insan hak ve özgürlüklerine dayalı bir düzen kurulamamıştır.

İkinci Dünya savaşı sonrası kabul edilen Evrensel Bildirge’nin üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen savaşların devam etmesi ise acı bir ironidir. Sekiz yıldan beri devam eden Suriye iç savaşında 500 binin üzerinde insanın yaşamını yitirmesi bu acının en son örneklerindendir

İnsan haklarının yeryüzünde yaşayan herkes için ayrım yapılmaksızın gözetilmesi, hiç kimsenin gayri insanî muamelelere maruz bırakılmaksızın insana yakışır bir hayat sürmesi, her bireyin kişilik haklarının, şeref ve haysiyetinin korunması, tüm insanlık için daha yaşanabilir bir dünya var edilmesi en büyük temennimizdir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü Kutluyor Bu Anlamlı Günün Tüm İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyoruz.