Son Dakika Haberler

Kaymakam TUGAY’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Tebrik Mesajı

Kaymakam TUGAY’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Tebrik Mesajı
Okunma : 516 Kere okundu Yorum Yap

Tut Kaymakamı Muhammet Tugay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Günümüzde baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler birçok alanda olduğu gibi iletişim alanında da önemli mesafeler kat etmiştir. Medyanın yeni boyutlar kazanmasına ve etki alanının daha da artmasına vesile olan bu durum, aynı zamanda kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılama sürecinde dünyadaki tüm sınırların ortadan kalkmasını da sağlamıştır. Böylece yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmelerden anında haberdar olabilme imkânı doğmuştur.

Türk basınının, teknolojik ilerlemelerin sektöre getirdiği bu hızlı değişimleri yakından takip ederek çağa ayak uydurması hem kendisi hem de ülkemizin geleceği adına önemlidir.

Şüphesiz ki, böylesine sınırların ortadan kalktığı ve yönlendirmeye açık bir alanda, insanların haber alma ihtiyacını karşılamadaki başvurduğu kaynakların oluşmasında büyük pay sahibi unsurlardan biriside gazetecilik mesleğidir.

Gazetecinin, kamuoyuyla paylaştığı haberleri; eksiksizlik, tarafsızlık, doğruluk, kamu yararını gözetme, kişilik haklarına ve demokratik değerlere saygı gibi mesleki ilkeler çerçevesinde oluşturması; insanların haber alma ihtiyaçlarını manipülasyondan uzak biçimde gidermesinin yanı sıra daha bilinçli ve gelişmiş bir toplum yapısı oluşmasına da katkı sunan önemli bir olgudur.

Bu düşüncelerle, toplum için böylesine önemli bir görevi mesleki ilkelerin verdiği sorumluluk bilinciyle icra eden gazetecilerimizle birlikte İlimizde faaliyet gösteren yerel basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.