Son Dakika Haberler

KAYMAKAM AKSU’DAN TUT’A MUHTEŞEM PROJELER !

KAYMAKAM AKSU’DAN TUT’A MUHTEŞEM PROJELER !
Okunma : 1.829 Kere okundu 1 Yorum

Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, hayalleri gerçeklere dönüştürmek için düğmeye bastı.

Hayaldi çünkü uzun yıllardır Tut Tabiat Parkı ile ilgili sözlü ve yazılı basında yer almasına rağmen hiç bir idareci tarafından gündeme alınmamış bir üst makama yazılı bir müracaatta bulunulmamıştı.

Tut Tabiat Parkı olursa ne olacak; İlçe sınırları içerisinde yer alan Hacı Muhammed Dağı flora fauna (bitki , hayvan) ve biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir coğrafi yapıya sahip olması nedeniyle ilçe bu anlamda bir isim bir marka olacak dünyanın her yerinden bu doğa harikasını izlemek burada yaşamak bu havayı solumak ve bu iş ile uğraşan eğitim yönüyle Üniversite ve araştırma kurumları ile birlikte turizm yönüyle ilgilenenler de ilçemize akın akın geleceklerdir.

Doğa turizmi yönü ile ele alacak olursak tabiat parkı ile birlikte seyir terasları,yamaç paraşütü iniş ve kalkış pist alanları,kır lokantaları,ahşap ve taş evler gezi yolları,araç yolları ve canlı adına yaşam için ne varsa doğayı bozmadan aksine doğaya daha güzel yerler yaparak resmi bir statü kazandırılacaktır.

Uzun bir süreç ama Tut sevdalıları Kaymakam Aksu’nun bu işin üstesinden geleceğine inanıyor ve güveniyor.

SULAMA HAVUZU YAPILIYOR

Tut ilçesinde sulama başlı başına bir sorundu. Kaymakam Mehmet Aksu bu konuya da el attı. 20 bin m3 lük sulama havuzu da en yakın zamanda faaliyete geçiyor.

MEHMET AKSU İSMİ TUT’TA İZ BIRAKACAK

Mehmet Aksu Tut için kolları sıvarken,Tutlulara düşen görevde Kaymakam Mehmet Aksu’ya destek olmak Tut böyle bir Kaymakamı çölde susuz kalmış insanın su beklediği gibi bekliyordu.

Gerçekleşecek projeler Tutluların uzun yıllar hafızalarından silinmeyecek.

Kaymakam Mehmet Aksu’ya sesleniyoruz !

“Başarılarınız bizim gururumuzdur. Bizim gururumuz ise sizin başarılarınızdır”

Haber:tuthaber.com Haber Merkezi

YORUMLAR (1)

  1. Hamza Demir diyorki:

    Tut ve yöre halki icin yapilan her hizmet kimler tarafindan yapilirsa yapilsin saygidegerdir ve övgüye deger. Yukaridaki haberde sözkonusu olan projeler icin de Kaymakam beyi kutluyorum ve basarilar diliyorum.
    Bu arada bir seye dikkat cekmek istiyorum: Yeni projelerin hayata gecirilmesi kadar, mevcut varolan hizmetlerin yürütülüyor olmasi, onlarin zaman zaman kontrol edilip eksikliklerin tamamlanmasin da cok önemli oldugunu hatirlatmak istiyorum..
    Mesela gecen 2015 yazinda CANAKCI PARKI´nin temizligi, bakimi icler acisiydi . Ziyaret icin gittigimde parktaki mizikaci kurbaga heykellerinin her biri biryerlere savrulmustu, kirilmisti; heryer cöp icindeydi; degirmenli havuz yosun ve pislik doluydu; agaclar susuz ve bakimsizdi.
    Ben her yil tatil icin Tut´a gittigimde cokca misafirlerim gelir disaridan ve ben misafirlerimi gururla oraya, Canakci Parki´na götürürdüm. Gecen yaz götüremedim malesef.
    Umarim bu yaz ve gelecekte Kaymakamlik ve Belediye elbirligiyle parkin bakimi yapilir.
    Tekrar basarilar dilerim.