Son Dakika Haberler

KADIN ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER!

KADIN ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER!
Okunma : 1.366 Kere okundu Yorum Yap

Tut Ziraat Odası’ndan Tutlu kadın çiftçilere müjde geldi.Kadın çiftçilere yönelik projeler uygulamaya sokuluyor.

Tutlu kadın çiftçilerin katılımını bekleyen Tut Ziraat Odası Proje Koordinatörü Esila Tanrıkulu,kadın çiftçilerin Tut Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bilgi alınabileceğini söyledi.

PEKİ KATILIM KOŞULLARI NELER?

1)EN az 2 yıldır çiftçilik yapıyor olması

2) Katıldığı eğitimi takip edebilmesi ve proje hazırlayabilirsiniz için okur-yazar olması.

3)Eğitime düzenli olarak katılmaya mani bir durumunun olmaması.

4)18-40 yaş arası olması

5)Kadın çiftçi seçiminde, kendisi/ailesinin ikamet ettiği şehirdeki tarımsal arazi varlığı veya hayvan varlığı öncelikli kriter olması.

6)Herhangi bir çiftçi örgütüne (kooperatif,birlik,ziraat odası) üye olması ve çiftçi belgesine (ÇKS,AKS vb.) sahip olması yada birinci dereceden akrabalarından (evli ise eşinin, anne -babası, kardeşleri, evli değilse; anne-baba) birinin üye olması.

7)Seçilecek kadın çiftçinin proje fikri olması.

8)Proje fikrinin tarımsal girişimciliğe yönelik olması.

9)Kadın girişimci proje fikrini uygulayabilecek kapasitede olması,eğitim sonrasın da hazırlayacağı projede %25 öz kaynak aranması (öz kaynağın desteklenecek miktarın dışında tutulması, desteklenecek miktarı aşan bütçeler diğer mali kaynakların proje detayına teminat mektupları ile bildirilmesi gerekmektedir.)

10)Projelere verilecek destekleme miktarı 30.000 TL olup, bu miktar göz önünde bulundurularak proje bütçesinin hazırlanması gerekmektedir.

Haber:tuthaber.com Haber Merkezi