Son Dakika Haberler

HAVUTLU WEB SİTESİ’NDEN 10 OCAK KUTLAMASI

HAVUTLU WEB SİTESİ’NDEN 10 OCAK KUTLAMASI
Okunma : 1.616 Kere okundu Yorum Yap

Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Yılmaz,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir açıklama yaptı.

 

Havutlu Web Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Yılmaz;

 

“Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesinin ve bu günün “Çalışan Gazeteciler Günü”  olarak kutlanmaya başlanmasının 55.yılını kutluyoruz.

 

Basın; halkla yönetenler arasında bir iletişim köprüsü kurarak, halkın yöneticilerden beklentilerini dile getirmekte, yöneticiler tarafından yapılan çalışmalar hakkında da halkın haberdar edilmesini sağlamaktadır.

 

Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

 

 

Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ülkemizin,ilimizin ve ilçemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Basının ulaştığı seviyede en büyük pay, şartlar ne olursa olsun görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.

 

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Tut’un sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.

 

 

            Bu vesileyle, büyük bir gayretle çalışan ve görevlerini fedakârca yerine getirmeye çalışan başta Tut Haber’e Tut’a hizmetlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyor, meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan tüm gazetecileri tebrik ediyor ve görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum”dedi.