Son Dakika Haberler

HAMZA DEMİR’DEN TUT BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINA AÇIK MEKTUP

HAMZA DEMİR’DEN TUT BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINA AÇIK MEKTUP
Okunma : 2.007 Kere okundu Yorum Yap

Hemşerimiz Hamza Demir 31 Mart 2019 da yapılacak olan Yerel Seçimler için Tut daki Belediye Başkan Adaylarına Açık Mektup yazdı Sosyal medya Hesabında 

Hamza Demir uzun yıllardan beri yaşadığı İsveç’te  Sol Partinin değişik kademlerinde görev almış uzun yıllar yaşadığı Belediyenin Meclis Üyeliği son Dönem de İsveç Parlementosunda Milletvekiliği görevini yaptı İsveç de Bulunan Vaast ili Politik Sekreterliği görev almaktadır 

Hamza Demir’in Mesajı ise şöyle

 

”Tut´u cok seven bir hemsehriniz olarak; Milletvekilligi ve Belediye Meclisi üyeligi de dahil degisik yerlerde ve degisik alanlarda siyasi tecrübeler yasamis biri olarak Tut’daki yerel yönetim seçimleri ile ilgili görüşlerimi sizlere acik mektup yazarak paylaşmak istedim

– Bildiginiz gibi, politikanın ve politikacının görevi, toplumun sorunlarını görüp, çözüm yolları bulup, onları demokratik yollarla olanaklar dahilinde çözmektir.

– Secimler, baska öteki bicimlerin yaninda, halk iradesenin ortaya cikmasini saglayan önemli bir yoldur. Secimler, bütün bir ailenin veya sülalenin topyekûn seçimi değildir. Her birey kendi oyunda özgürdür. Oy için rüşvet almak ta vermek de halkin iradesine haksiz müdaheledir, gayrimesrudur. Oy için baskı ve şiddet asla kabul edilemez.

– Seçilme hakkını kullanan sizlerin, propagandalarınızi yaparken, kişisel polemiklerle değil, kendinizin ve partilerinizin projeleriyle tanıtmanizi; Sadece sizleri seçenlerin değil, ayrimsiz bütün Tut halkinin belediye başkanlığına talip olmanizi arzuluyor ve bekliyorum.

– İlçemizin  en önemli sorunlarının, ihtiyar ve sakatlarımıza bakım; Kanalizasyon, yol, elektrik, çöp, umumi tuvaletler, çevre düzenlemesi gibi çevre bakımı ve temizliği; Icme ve sulama suyunun adil ve ihtiyaci karsilayacak sekilde organize edilmesi; Eğitim ve öğretimin kalitesinin yükseltilmesine katkı; Öğrenci ve yetişkinlerin spor için yararlanacağı, aynı zamanda düğün ve diğer törenlerin yapılacağı çok amaçlı kapalı spor salonu yapılması; Içerisinde küçük birer müzeyi ve kütüphaneyi de barındıracak, kültürel faaliyetlerin (halk oyunları, piyes, resim vb) yapılabileceği bir Tut Kültür Merkezi (eski sağlık ocağı binasi ideal bir yer) kurulması olarak sayabiliriz.

– Belediye Meclisinin islevinin artirilmasi ve karar ve yönetim organlarinda kadınlarin da yer almasi Tut´un yerel demokrasisini ilerletecektir.

– Belediye sivil toplum örgütleri ile diyalog ve işbirliği içinde olmalı, demokratik ve seffaf belediyecilik gelistirilmelidir.

2019 yerel seçimlerinde ilçemiz Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği için aday olan bütün adaylara ve secmenlere, demokratik ve barisci bir secim dönemi diliyorum.

Ayni sekilde sizlerden, Tut´taki secim dönemlerinde yasanan ve aslinda Tut´un ve Tut´lunun BARISCI-HOSGÖRÜLÜ gelenegine hic uymayan kamplasmaya, bölünmeye meydan vermemenizi rica ediyorum. Bu konuda özellikle siz iki adayin birbirinizle diyalogu, örgütünüze ve secmenlerinize yapici telkinleriniz belirleyici olacaktir.
Selamlarnla “ dedi 

Göteborg, 24 Kasim 2018
Hamza Demir
hamzademir@hotmail.com