Son Dakika Haberler

GENEL BAŞKAN BABAR’DAN MİLLETVEKİLLERİNE ÖNERİ

GENEL BAŞKAN BABAR’DAN MİLLETVEKİLLERİNE ÖNERİ
Okunma : 1.691 Kere okundu Yorum Yap

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği(ANADOLU HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar,sağlık yöneticilerinin yanlış uygulamalarından dolayı milletvekillerine hasta ve hasta yakınlarının mağdur edildiğini belirterek “sağlık yöneticilerini uyarın” önerisinde bulundu.

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği(ANADOLU HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Türkiye genelinde sağlık sektöründe çalışan uzman ve pratisyen hekimler mezuniyetleri, eğitimleri gereği hekimliklerini, hemşire hemşireliğini, memur memurluğunu başhemşire başhemşireliğini ve sendikacılar sendikacılığını yapsın. Sağlık Bakanlığı’nda özellikle 663 sayılı teşkilat kanunundan sonra sağlık çalışanlarının istihdamında sıkıntılar yaşanmaktadır.  Sağlık çalışanlarında iş gücü planlaması yapmadan liyakatsiz olanlar idareci olarak atanmakta, bazı personellere asli görevleri dışında işler yaptırılmaktadır.
Arkasına siyasi gücü, sendikal gücü alanlar, adamcılık gücünü alanlar ve eşinin konumunu kullananlar itaat et rahat et politikasını uygulayarak,  bir şekilde ballı kaymaklı yerlerde çalışıyor gösterilerek hem ballı kaymaklı döner sermaye almakta hem de hiç bir iş yapmadan akşama kadar boş boş oturmaktadırlar. Plansız programsız bu uygulamalar neticesinde çoluk çocuğunun rızkını helal yolla kazanmak isteyen vefakâr, çalışkan asli görevini yapan sağlık personelinin çalışma huzuru bozulmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yukarıda saydığımız olumsuz uygulamalardan dolayı kaynaklanan eleman eksikliğinden,  oraya buraya koşuşturarak işlerini yetiştirmeye çalışan personellerin moral ve motivasyon kaybı ve aşırı iş yükü, sağlık personellerinin mutsuzluğuna ve bunun akıbetinde hastalara müdahalede yanlışlıklara neden olmaktadır.

4688 sayılı sendikalar kanuna göre artık idareciler sendikalara üye ve sendika yöneticileri ola bilmektedirler. Hem sağlık kuruluşundaki yönetici sıfatı olanlar birde sendikaların yönetimine girerek, yasanın verdiği serbestlikten dolayı haftanın bir günü sendikal faaliyetler için izinli sayılmaktadırlar.

Bunun yanında sağlık çalışanları hem sağlık yöneticisi hem de sendika yöneticisi olan idarecilerine şirin gözükmek ve rahat bir yerde çalışıp yüksek döner sermaye almak için sağlık yöneticisinin bağlı olduğu sendikaya üye olmaktadırlar. Burada da itaat edip rahat etme politikasını uygulayıp işlerini safsatlamaktadırlar.
Hastanelerin koridorlarında yeni bir trend olan süpervayzır tabelalarından geçilmiyor. Birileri kendi yandaşlarına rahat ortam sağlamak ve döner sermayede fazla ücret almalarını sağlamak için resmiyette olmayan kadrolar oluşturularak yardımcı, yardımcının yardımcısı ve onun da yardımcısı atamaktadırlar. Böyle olunca da eleman eksikliği baş göstererek hasta ve yakınları mağdur edilmektedir.
Anadolu HAYAD olarak, sağlık kuruşundaki üst düzey yöneticiler gerek idareci atarken gerekse personel istihdamında akılcı planlamalar yaparak sağlık çalışanlarının asli görev yerlerinde çalıştırılmaları sağlanmasını ve torpille adamcılıkla, birilerini sırf rahat etsinler diye bir yerlere getirmemelerini istiyoruz. Kesinlikle sendika yöneticilerinin sağlık yöneticisi olmasını istemiyoruz. Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği(ANADOLU HAYAD) olarak biz biliyoruz ki Sağlık Bakanımız ve Milletvekillerimiz bu olumsuzluklardan haberdar değillerdir.

Bu kadar sorunu bilselerdi her şeyin en güzeline en iyisine layık olan vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olanlar nedenleri ortadan kaldıracaklarına hiç şüphemiz yoktur.  Buradan Milletvekillerimize yukarıda saydığımız sorunlarla ilgilenmelerini yöneticileri ise  hassas davranmaları için uyarmalarını istiyoruz.
Yoksa; Bu yanlış uygulamalardan kaynaklanarak hasta ve yakınlarında meydana gelen olumsuzluklardan dolayı,  atamayı yapan idareciler hukuken müteselsilin sorumlu tutulacaklardır.”