Son Dakika Haberler

GENÇLER AD-VAK’TA SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ İLE BİLİNÇLENİYOR

GENÇLER AD-VAK’TA SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ İLE BİLİNÇLENİYOR
Okunma : 1.507 Kere okundu Yorum Yap

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Adıyaman il ve ilçeleri eğitim vakfının koordinatörlüğünde yürütülen “Sosyal Medyanın Etkin ve Etik Kullanımı” başlıklı proje ile sosyal paylaşımın etik bir şekilde arttırılması ve genç grupların kaynaştırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyet ile Bilgisayar Mühendisi Yusuf Yıldırım ve Cevriye Bilgen tarafından verilen eğitimde farkındalık ve duyarlılık yaratılmak istenen başlıca konular; Sosyal medya nedir? Mevcut sosyal medya araçları nelerdir? Sosyal medya kullanım amaçları ve etkin kullanımı nelerdir? Sosyal medyanın kullanıcılar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Sosyal medyanın güvenli kullanımında hangi faktörler etkilidir? Sosyal medyanın etik kullanımı nasıl gerçekleşmektedir? Sosyal hesaplarda karşılaşılacak riskler, çözüm önerileri ve hukuki haklar nelerdir? Sosyal medyanın eğitim amaçlı kullanım alanları nelerdir? Dünyada ve Ülkemizde mevcut sosyal medya kullanım örnekleri nelerdir?  oldu.

Bu farkındalıkları sağlamak amacıyla (Ad-VaK) tarafından hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen eğitimlere toplam 120 genç katıldı. Katılımcılara verilen eğitimler ile birlikte, son yıllarda internet ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte gelişen sosyal medya ağlarının ve araçlarının incelenmesi sağlandı. Gençlerin; elektronik ortamları doğru, güvenli, bilinçli, etkin, etik kullanımının hedeflenmesiyle beraber gençlerin kendilerini özgüven içinde ifade etmeleri sağlanmış oldu.

 

Proje Koordinatörü Mustafa Yüce gerçekleştirilen eğitimin başarılı ve faydalı olduğunu belirterek, ülkemizde sosyal medyayı konu alan böyle değerli projelerin  sayısının artması gerektiğini vurguladı.