Son Dakika Haberler

GELECEK UMUT,GELECEK GENÇLER

GELECEK UMUT,GELECEK GENÇLER
Okunma : 1.812 Kere okundu Yorum Yap

Bu güzel yazı mayıs ayından tarihler barındırıyor. Hayatımda çocukluğumu cennet ülkemin barış ve huzurun kenti Adıyaman’da yetişen bir genç olarak gururla anlatabileceğim bir anım oldu. Birçok umudun uğurla bütünleştiği farklı şehirlerinden bir sabah buluşmasıyla, terminalden attığım bir adım ve otelde heyecanlı bir bekleyişle akşam tanışma faslı başladı. Kuzey Kıbrıs’tan, Edirne’den, Kars’a 84 dört gencin cennet ülkenin başkenti Ankara’da binlerce selam ile toplandı. Hepimiz bu ülkenin gençleri olarak kendi ilimizi temsilen devlet erkânı tarafından ağırlandık ve kabul edildik.  Bütün ülkemin güzellikleri bir araya toplanmış ve koyu muhabbetlerin program kapsamında gerçekleştirilecek olan Gençlik Haftası için heyecanlı bekleyişlerimiz gözlerimize yansıyordu.

Programın ilk günü 11 nüfuslu ailenin çocuğu bugün TBMM Başkanı olan Cemil ÇİÇEK bizlere dünden bugünü anlattı. Mum ışığından, kalem deftere, akıllı tahtaya, yamalı bir elbiseye bugün muhtaç olmayan gençlere bizlere hayatı anlattı. ‘Kendi tarihinizden, kültürünüzden kopmadan, ‘’honki ponki’’ nesli olmadan sağlıklı nesil olmamız kaydıyla biz gençlere inançları tamdı. Bu kabulden sonra programın yürütücüsü olan Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile birlikte öğle yemeği sonrasında tanışma şansımız oldu. Oldukça samimi ve arkadaşça bir muhabbetle program hakkında görüşlerimizi paylaştık. Türkiye’nin gençler için gelecek vaat eden politika ve çalışmalar hakkında bilgilerle ayrıldık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sabah Anıtkabir’de resmi törene katıldık ve daha sonra ülkemizin Başbakanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından kabul merasimi gerçekleştirildi. Bizlere ‘’Siz özgür bir ülkenin çocuklarısınız! Sizi sınırlayan hiçbir şey yok’’ demesi; ecdada yazılan mektuptan bir satırda geçen ‘’Sevgili dedeciğim bu mektubu sana ve şahsında tüm Çanakkale Şehitlerine yazmak istedim, senin kahramanlık dolu hikâyeni dinlediğimde bütün hücrelerimle seni yaşadım seni hissettim’’ diyerek devam eden mektup Berfu’nun kaleminden bu milletin birliğinden ve dirilişini işaret ediyordu. Latife’nin, Bilgecan’ın, Kübra’nın ve Ümit’in milletin ümidine düşen Sarıkamış’ın, Çanakkale’nin, kurtuluşun ecdada dönüşünü vesile kılan yazılarıyla bir ülkenin farklı renklerdeki tonlarıyla bir araya getirilen harflerle o günleri yaşadık.

Aynı gün ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bizleri hasretle muhabbetle selamlıyordu. Burası benim şahsi mülküm değil, burası sizin, milletin diyerek biz gençlere gelecek konusunda olan güvenin ve azmin olduğu ifade etti. Bizleri ağırlamaktan memnuniyetini belirten cumhurbaşkanımız gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik etti. Yoğun geçen güzel gün sona erdi ve kökü mazide geleceği atide olan bir destan şehrine Çanakkale’ye gitmek nasip oldu.

Türkiye’nin tarihe kazılmış olan yeniden doğuşuna vesile kılınan Çanakkale ülkemizin dört bir yanından gelen temsilci gençler ve ecdadın mektuplarını teslim eden gençleri ırk, dil, inanç ayrımı yapmadan o günkü ruh ile bizleri bu gururla yüzleştirdi. Gazi Mustafa Kemal ve aziz ordumuzun, Seyit Onbaşının kahraman ordunun atalarımızın namazgâh tabyasında, cephedeki puslu havada o günkü duaları düştü yüreğimize. Bugün dimdik ayakları üzerinde duran torunlar atalarını ziyarete nail kılınmışlardı. Dostluğun, barışın, kardeşliğin resmi çizilmişti bizler için bugün. Vefanın ve vatanın sevdası birlikteliğimizde var olmuştu bugün. Çanakkale’de Fatihalar okunduktan sonra, son gün memlekete dönme vakti gelmişti. Güzel ülkemin diyarlarından gençler selamlar götürdüler diyarlarına.

Bu yazının güzel nüktelerinde varoluşumuzun, temelini atan geçmiş ecdadımızın gençleri ülke geleceğine önemli katkılar sunacak gelişimi, değişimi, geleceğe yatırım olarak gençler kendinden sonraki genç nesillere en iyi şekilde bu birlikteliği aktaracağına inanıyorum. Birbirimizden farkımız olmadığına, lisanlar ayrı olsa da aynı coğrafyada yaşayan gençler olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında bir kez daha ecdada dönüşü, geleceğe bakış açımıza ciddi anlamda katkı sunduğuna inanıyorum. Program süresince tanıştığım bütün arkadaşlarımıza,  Gençlik ve Spor Bakanlığına, programda bizleri ağırlayan devlet büyüklerimize ve bu güzel programda ilimizi temsil konusunda uygun gördüklerinden dolayı Adıyaman Valiliğimiz, Adıyaman Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Gençlik Merkezi ailesine teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum…